Τεχνολογια - Επιστημη

Στον κόσμο των NFT's εισέρχεται η Getty Images

Συμφωνία με την Candy Digital

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Getty Images by Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion
Getty Images © Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion

H Getty Images που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την θυγατρική της Fanatics, την Candy Digital και εισέρχεται στην αγορά των NTF's.

H Getty Images υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την θυγατρική της Fanatics, την Candy Digital ώστε να αναπτύξει μία σειρά από προϊόντα NFT, τα οποία θα στηρίζονται στην τεράστια βιβλιοθήκη και το αρχείο της Getty, το οποίο απαρτίζεται από σχεδόν 500 εκατ. εικόνες.

Τα NFTs είναι κατά βάση ψηφιακά έργα τέχνης που λειτουργούν ως απόδειξη κατοχής ψηφιακών assets στο blockchain ή το metaverse.

Μέσω της συνεργασίας αναμένεται να αναδειχθούν αφενός φωτογραφίες από σύγχρονα γεγονότα, αφετέρου σπάνια κομμάτια από αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Για την Candy Digital πρόκειται για το πρώτο βήμα εκτός του χώρου των σπορ.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Getty, Κρεγκ Πίτερς, η είσοδος της εταιρείας στον χώρο των NFT φέρνει ουσιαστικά την ίδια δραστηριότητα από τον φυσικό κόσμο στον ψηφιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια της Getty μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο. Η εισαγωγή της θα υλοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού. Μέσω της συμφωνίας, η οποία αναμένει έγκριση από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Getty αποτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Tην ίδια ώρα βέβαια υπό κατάρρευση φαίνεται πως βρίσκεται η αγορά NFT, με τις αγορές τους να πέφτουν στις 19.000 κατά μέσο όρο ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τα μόνα NFTs που θα επιβιώσουν στο μέλλον είναι τα χρηστικά, δηλαδή αυτά που αγοράζεις και κερδίζεις κάτι στον πραγματικό ή τον ψηφιακό κόσμο. Για παράδειγμα, αγοράζεις ένα και μπορείς να δεις κατά αποκλειστικότητα μια νέα ταινία ή παίρνεις ένα NFT και κερδίζεις ένα προσωποποιημένο έργο τέχνης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ