- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Apple αποσύρει το iPod, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
Ποιοι οι λόγοι πίσω από την απόφαση της Apple
Είκοσι και πλέον χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του iPod, η Apple ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την διάθεση του ipod.
Τέλος εποχής για το ipod, με την Apple να ανακοινώνει πως είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του πασίγνωστου και multiselling mp3 player, αποφάσισε να το αποσύρει από την αγορά.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θεωρεί ότι η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής έχει αντικατασταθεί από άλλες και πλέον θεωρείται παρωχημένη. Το iPod touch, το τελευταίο μοντέλο της σειράς, θα κυκλοφορεί μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα.
«Το πνεύμα του iPod ζει. Έχουμε ενσωματώσει μια απίστευτη μουσική εμπειρία σε όλα τα προϊόντα μας, από το iPhone μέχρι το Apple Watch έως το HomePod mini, Mac, iPad και Apple TV» δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα iPod, όπως τα Nano και Shuffle, που σταμάτησαν να παράγονται από το 2017. Οι τελευταίες εκδόσεις του είχαν χαρακτηριστικά smartphone, όπως δυνατότητα λήψης φωτογραφιών, αποστολής email και βιντεοκλήσης.
Έως το 2011 η Apple διατηρούσε ένα μερίδιο 70% στην παγκόσμια αγορά συσκευών MP3 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου 450 εκατομμύρια iPods παγκοσμίως (πέρυσι πούλησε 3 εκατομμύρια έναντι 250 εκατομμυρίων iPhones). Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το iPod θα παραμείνει διαθέσιμο για αγορά, εωσότου εξαντληθούν τα αποθέματα του.
Δύο δεκαετίες πίσω, ο Στιβ Τζομπς στην παρουσίαση του πρώτου iPod, στις 23 Οκτωβρίου 2001, είχε προφητεύσει ότι «με το iPod η ακρόαση της μουσικής δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια». Το iPod χωρούσε περίπου 1.000 τραγούδια σε mp3, ήταν πολύ εύκολο στη χρήση και, βέβαια, είχε την ακαταμάχητη ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας.
Μέσα σε λίγα χρόνια όμως, σύμφωνα με το BBC, τη "Γκάρντιαν" και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", η συσκευή είχε δημιουργήσει μια νέα "γενιά iPod" με ακουστικά στα αυτιά τους όπου κι αν πήγαιναν, είχε αλλάξει την ίδια τη μουσική βιομηχανία και έβαλε την Apple στον δρόμο για να γίνει - χάρη και στο iPhone που ακολούθησε- η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.