Τεχνολογια - Επιστημη

Ακόμη και σήμερα μια συμφωνία του Twitter με τον Έλον Μασκ

Εκτόξευση άνω του 5% κατέγραψαν τη Δευτέρα στη διαπραγμάτευση παρατεταμένων ωρών οι μετοχές της Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter συνεδρίασε για να συζητήσει το σχέδιο χρηματοδότησης και την πρόταση του Μασκ - «Ακόμη και σήμερα» μια συμφωνία με τον Μασκ.

Εξαιρετικά πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών Μέσων.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Από την πλευρά της, ωστόσο, η εταιρεία σκεφτόταν να να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, όμως, η Twitter φαίνεται πως αντιμετώπισε με περισσότερη αποδοχή την εξαγορά από την στιγμή που ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley. 

Ήδη από το πρωί το ΔΣ της πλατφόρμας βρίσκεται σε συζητήσεις για να ολοκληρωθούν οι τελικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πηγές, το διοικητικό συμβούλιο αναζητά άλλες προσφορές και η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει σε ενημέρωση για τις εξελίξεις μέχρι την ανακοίνωση των τελευταίων της οικονομικών αποτελεσμάτων, την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, το Bloomberg News ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συναντήθηκε με τον Μασκ για να διαπραγματευτεί τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ