- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια είναι η ελληνική startup που εξαγοράζει το Facebook
Η Meta εξαγοράζει την Accusonus και ιδρύει την Meta Hellas
H Meta Platforms (Facebook) θα εξαγοράσει το 100% την Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures.
H Meta (Facebook) εξαγοράζει την Accusonus με αποτίμηση κοντά στα 100 εκατ. δολάρια και παράλληλα αποκτά παρουσία στην Ελλάδα με ελληνική θυγατρική μάλιστα στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου.
«Αυτή η επένδυση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής τεχνολογίας», είχε αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο επικεφαλής Παγκόσμιων Υποθέσεων και Επικοινωνίας του ψηφιακού κολοσσού, Νικ Κλεγκ.
Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα.
Η Meta σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με το Metaverse στην χώρα μας με την συνολική επένδυση να φτάνει τα 200 εκατ. δολάρια και προφανώς θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες της Accusonus στις πλατφόρμες της. Σημειώνεται πως metaverse είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων. Με αυτό τον τρόπο μία ελληνική εταιρεία θα τρέχει ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ραχοκοκαλιάς του metaverse.
Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί που θα χτιστεί το νέο κέντρο της Meta αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται περιοχές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη εκτός απο την Αττική.
Οι συζητήσεις με την Meta είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους επιτελείς της να έχουν έρθει σε επαφή με τον διευθυντή του επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.
Η συμφωνία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων από μεγάλους ξένους ομίλους. Έτσι μετά την Microsoft, την Digital Realty, την Pfizer, την Amazon, τη Mondelez και την JP Morgan τώρα επενδύει στην Ελλάδα και η Meta.
Ποια είναι η Accusonus
Η Accusonus ιδρύθηκε το 2013 στη Πάτρα και ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως η οποία εισήγαγε το λεγόμενο AI στη ψηφιακή μουσική παραγωγή και επεξεργασία. Έκτοτε είναι μέσα στις καλύτερες εταιρείες επεξεργασίας ήχου στον κόσμο και με λίγα λόγια δίνει επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία ήχου για μουσικές παραγωγές, podcast και video, ακόμα και στον αδαή χρήστη.
Tα προϊόντα της (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Bob Dylan, Shakira και πολλοί πολλοί ακόμα.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία της εταιρείας ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Adobe το 2018, στο πλαίσιο της οποίας η πατενταρισμένη τεχνολογία της νεοφυούς εταιρείας ενσωματώθηκε στα προγράμματα της Adobe για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.
Η Accusonus απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του το Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 πως εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ δολ (Series A).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Αυγούστου στην Οσάκα της Ιαπωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.