Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Τιμά την βιολόγο Kamal Ranadibe

Με αφορμή τα 104 χρόνια από τη γέννησή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Dr. Kamal Ranadive
Η Dr. Kamal Ranadive

Η Google τιμά την Ινδή κυτταρική βιολόγο, Dr. Kamal Ranadive με το σημερινό της doodle - Με αφορμή τα 104 χρόνια από τη γέννησή της.

Την Ινδή κυτταρική βιολόγο, Dr. Kamal Ranadive τιμά με το σημερινό της doodle η Google. Με τον επίσης Ινδό καλλιτέχνη, Ibrahim Rayintakath να έχει αναλάβει την εικονογράφηση, η Google τιμά την σημαντική έρευνα της Ranadive πάνω στον καρκίνο. Η Ινδή βιολόγος έγινε γνωστή για την πρωτοποριακή έρευνα για τον καρκίνο και την αφοσίωσή της στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας μέσω της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Η Kamal Samarath πιο γνωστή ως Kamal Ranadive, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1917 στην Πούνε της Ινδίας. Η ενθάρρυνση του πατέρα της να ακολουθήσει μια ιατρική εκπαίδευση ενέπνευσε την Ranadive να διακριθεί ακαδημαϊκά και ειδικότερα στη βιολογία.

Έκανε διδακτορικό στην κυτταρολογία και τη μελέτη των κυττάρων, ενώ εργαζόταν ως ερευνήτρια στο Ινδικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο (ICRC). Μετά από υποτροφία στο Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins» στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ, επέστρεψε στη Βομβάη και στο ICRC, όπου ίδρυσε το πρώτο εργαστήριο καλλιέργειας ιστών της χώρας.

Το 1973, η Dr. Ranadive και 11 συνάδελφοί της ίδρυσαν την Ινδική Ένωση Γυναικών Επιστημόνων (IWSA) για να υποστηρίξουν τις γυναίκες σε επιστημονικά πεδία.

Αφότου συνταξιοδοτήθηκε το 1989, η Kamal Ranadive εργάστηκε σε αγροτικές κοινότητες στη Μαχαράστρα, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες ως εργαζόμενες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας συγχρόνως εκπαίδευση στην υγεία και στη διατροφή.

Η IWSA έχει τώρα 11 επιστήμονες στην Ινδία και παρέχει υποτροφίες ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να ασχοληθούν με επιστημονικούς τομείς.

«Η Ranadive ενθάρρυνε επίσης φοιτητές και Ινδούς μελετητές στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ινδία και να βάλουν τις γνώσεις τους να δουλέψουν για τις κοινότητές τους», έγραψε η Google σε μια δήλωση.

Πέθανε το 2001 σε ηλικία 83 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ