Τεχνολογια - Επιστημη

Voilà AI Artist: Η ηλεκτρονική εφαρμογή που σε μεταμορφώνει

H δημιουργική ομάδα πίσω από την εφαρμογή λέει ότι χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έφτιαξε ένα «προϊόν αγάπης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Eleven από το Stranger Things με το φίλτρο της εφαρμογής Voilà AI Artist

Πώς η Voilà AI Artist μπορεί να κάνει τον χρήστη καρτούν της Disney ή της Pixar

Τεράστια εκφραστικά μάτια, απαλές γραμμές και ζωντανά χρώματα: με τη Voilà AI Artist app οι χρήστες των social media γίνονται καρτούν υψηλής τεχνολογίας −όπως εκείνα της Disney και της Pixar−, ζωγραφιές τύπου 18ου αιώνα (ή Αναγέννησης) και αστείες γελοιογραφίες. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία −δική τους ή κάποιας διασημότητας− έχουν επιλογή δισδιάστατης ή τρισδιάστατης μεταμόρφωσης: το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με λογισμικό Al-editing και, αν ο χρήστης θέλει να αποφύγει τις διαφημίσεις, υπάρχει εβδομαδιαία συνδρομή 3 δολαρίων για το iOS και $2 για το Android.

Οι πρωταγωνιστές του Casa de papel με το φίλτρο της εφαρμογής Voilà AI Artist

Η εφαρμογή έχει κι άλλες δυνατότητες: οι φωτογραφίες μπορούν να τροποποιηθούν σε «βασιλικού» τύπου −ο χρήστης παρουσιάζεται σαν πρίγκιπας− και οι selfies μπορούν να σε κάνουν το μωρό που είχες κάποτε υπάρξει. «Πρόκειται για μια καινούργια ψηφιακή ταυτότητα», λένε οι δημιουργοί της Voilà AI Artist, «και γι’ αυτό χρειάζεται να προστατεύει κανείς τα προσωπικά του στοιχεία: η ανάρτηση selfies στο Διαδίκτυο πρέπει να γίνεται με την επίγνωση ότι τα δεδομένα που αναρτώνται συλλέγονται από διάφορες εταιρείες. Πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε να λεχθεί δημοσίως ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις αξιοποιούν προσωπικά δεδομένα, σήμερα όμως έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα. Η app διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για 48 ώρες και ύστερα τα σβήνει. Αλλά θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς: οι χρήστες πρέπει να προσέχουν ποιες προσωπικές φωτογραφίες αναρτούν».

Τα Φιλαράκια με το φίλτρο της εφαρμογής Voilà AI Artist

H δημιουργική ομάδα πίσω από την εφαρμογή λέει ότι χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έφτιαξε ένα «προϊόν αγάπης». Πρόκειται για δυο Καναδούς καλλιτέχνες πληροφορικάριους που έχουν στήσει την επιχείρηση WEmagine.al με εγγεγραμμένη έδρα το Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου η οποία σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες εικονικές μεταμορφώσεις.

Οι πρωταγωνιστές του Fast & Furious με το φίλτρο της εφαρμογής Voilà AI Artist

Η εφαρμογή είναι απλούστατη στο κατέβασμα και στην εγκατάσταση, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μπορούν να αναρτηθούν αμέσως στο κοινωνικό δίκτυο που επιλέγει ο χρήστης. Αν και η Voilà AI Artist δεν είναι η πρώτη εφαρμογή τροποποίησης φωτογραφικών σε καρτούν −έχουν προηγηθεί, για παράδειγμα, η Photo Cartoon Editor & Effects: Cartoon Yourself, η Toonstatic και η Prisma− είναι η πρώτη με τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις τρεις διαστάσεις.

Οι πρωταγωνίστριες του Sex & the city με το φίλτρο της εφαρμογής Voilà AI Artist

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ