Τεχνολογια - Επιστημη

Τουρκία: Πρόστιμο πάνω από 36 εκατομμύρια δολάρια στη Google

Για αθέμιτο ανταγωνισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google
Google © UNSPLASH

Μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε στην Google από τις τουρκικές Αρχές, το οποίο ξεπερνά τα 36 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόστιμο που ξεπερνά τα 36 εκατομμύρια δολάρια επέβαλαν οι τουρκικές Αρχές στην Google για θέματα που υπάγονται στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε από την τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού και το πρόστιμο επιβλήθηκε ύστερα από την έρευνα του παρατηρητηρίου για τη μητρική εταιρεία της Google, δηλαδή την Alphabet, καθώς και ορισμένες θυγατρικές της.

Μάλιστα, η Google κατηγορήθηκε ότι παρεμβαίνει με τα αποτελέσματα αναζήτησης στην αγορά υπηρεσιών περιεχομένου, τοποθετώντας εμφανείς διαφημίσεις με κείμενο στην κορυφή των αποτελεσμάτων, ενώ ωθεί χαμηλότερα τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών της.

Όπως επεσήμαναν οι τουρκικές Αρχές, η Google έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για να καταστείλει τον ανταγωνισμό. Μετά την εφαρμογή των απαιτούμενων αλλαγών που η Google έχει προθεσμία έξι μήνες για να κάνει, αλλά θα πρέπει να υποβάλλει έκθεση στην εθνική αρχή περί ανταγωνισμού κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τους τελευταίους μήνες, η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ αντιμετώπισαν αυξανόμενη πίεση από Αρχές σε πολλές χώρες, καθώς είχαν επανειλημμένα προβλήματα λόγω παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών νόμων, αδιαφανών διαφημιστικών πολιτικών, καθώς και κατάχρησης της κυρίαρχης θέσης τους στην αγορά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ