Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Τιμά τον Ρώσο συγγραφέα, Μπορίς Παστερνάκ

Με αφορμή τα 131 χρόνια από τη γέννησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paternak.jpg

Τον άνθρωπο που έγραψε το μυθιστόρημα «Δόκτωρ Ζιβάγκο», Ρώσο συγγραφέα Μπορίς Παστερνάκ τιμά σήμερα το doodle της Google.

Τον σπουδαίο Ρώσο συγγραφέα και νομπελίστα, Μπορίς Παστερνάκ, πατέρα του μυθιστορήματος «Δόκτωρ Ζιβάγκο», τιμά με το σημερινό της doodle η Google, με αφορμή τα 131 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Μπόρις Λεοντίνοβιτς Παστερνάκ, γεννήθηκε σαν σήμερα στη Μόσχα το 1890, από γονείς με καλλιτεχνικές τάσεις, αφού ο πατέρας του ήταν ο διάσημος καλλιτέχνης Λεονίντ Παστερνάκ, καθηγητής στη Σχολή Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, ενώ η μητέρα του ήταν η γνωστή πιανίστα Ρόζα Κάουφμαν.

Ο Μπορίς μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει την Τέχνη γενικότερα, αλλά λάτρεψε τη λογοτεχνία, ξεκινώντας ως φουτουριστής ποιητής. Είχε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Σαίξπηρ, έργα του οποίου μετέφρασε ενώ έκανε και αρκετές μεταφράσεις άλλων ξένων ποιητών.

Αν και στη χώρα του, τη Ρωσία, ήταν περισσότερο διάσημος ως ποιητής, η παγκόσμια αναγνώριση για τον Μπορίς ήρθε με το μυθιστόρημα «Δόκτωρ Ζιβάγκο», το οποίο εκδόθηκε το 1957 στην Ιταλία. Αυτό ήταν και το έργο που ώθησε τη Σουηδική Ακαδημία να του απονείμει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο ωστόσο ο Μπορίς αρνήθηκε να παραλάβει επικαλούμενος πολιτικούς λόγους.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα μάλιστα, έγινε και παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία όταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Ομάρ Σαρίφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ