Τεχνολογια - Επιστημη

Avast: Οι 21 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψουμε από τα Android

Το επικίνδυνο adware που ονομάζεται HiddenAds

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό Android
Κινητό Android © Jonathan Kemper/Unsplash

Οι χρήστες Android πρέπει να διαγράψουν 21 επικίνδυνες εφαρμογές που μπορούν να «βομβαρδίσουν» το τηλέφωνό τους με διαφημίσεις.

Οι χρήστες Android πρέπει να επανεξετάσουν τις εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους. Ερευνητές από το Avast ανακάλυψαν 21 επικίνδυνες εφαρμογές Android που μπορούν να «βομβαρδίσουν» το smartphone σας με ενοχλητικές διαφημίσεις. Οι εφαρμογές παρουσιάζονται ως διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά περιέχουν κρυφά έναν τύπο adware που ονομάζεται HiddenAds.

Οι εφαρμογές αυτές έχουν ληφθεί σχεδόν 8 εκατομμύρια φορές και 19 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο Google Play Store.

Ο Jakub Vávra, Threat Analyst στο Avast, δήλωσε: «Τον Σεπτέμβριο είδαμε την εξάπλωση του adware μέσω του TikTok. Η δημοτικότητα αυτών των κοινωνικών δικτύων τα καθιστά μια ελκυστική διαφημιστική πλατφόρμα για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, που στοχεύουν ένα νεότερο κοινό.

» Η Google κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την είσοδο των HiddenAds στο Play Store, αλλά οι κακόβουλες εφαρμογές συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν να περνούν τα εμπόδια και να καταλήγουν στα τηλέφωνα των χρηστών.

»Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη εφαρμογών στα τηλέφωνά τους και συνιστάται να ελέγχουν το προφίλ, τις κριτικές και να λαμβάνουν υπόψη τα εκτεταμένα αιτήματα άδειας συσκευής. Η πιο σημαντική «βοήθεια» για τους χρήστες είναι οι κακές κριτικές στο Google Play Store».

Αναλυτικά οι εφαρμογές με το συγκεκριμένο adware είναι οι εξής

 1. Shoot Them
 2. Crush Car
 3. Rolling Scroll
 4. Helicopter Attack - NEW
 5. Assassin Legend - 2020 NEW
 6. Helicopter Shoot
 7. Rugby Pass
 8. Flying Skateboard
 9. Iron it
 10. Shooting Run
 11. Plant Monster
 12. Find Hidden
 13. Find 5 Differences - 2020 NEW
 14. Rotate Shape
 15. Jump Jump
 16. Find the Differences - Puzzle Game
 17. Sway Man
 18. Desert Against
 19. Money Destroyer
 20. Cream Trip - NEW
 21. Props Rescue

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ