Τεχνολογια - Επιστημη

Κορωνοϊός: Η Airbnb εκδίδει πιστοποιητικό συμμόρφωσης υγιεινής

Ο αναλυτικός οδηγός για το νέο ειδικόν υγειονομικό πρωτόκολλο καθαρισμού της Airbnb και πώς να το κατεβάσετε

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
airbnb-koronoios.jpg

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό εγχειρίδιο καθαρισμού για να προετοιμαστείτε ως προς το υγειονομικό πρωτόκολλο της Airbnb.

Η Airbnb προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες της και να επιστρέψουν  οι κρατήσεις σε μια κανονικότητα όσο γίνεται πιο κοντά στον ρεαλισμό, ανέπτυξε και ενσωμάτωσε στην πλατφόρμα της ένα νέο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης των καταλυμάτων που φιλοξενεί στον ιστοχώρο της. Μπορείτε να δείτε ή και να κατεβάσετε από εδώ, το σχετικό εγχειρίδιο καθαρισμού για να προετοιμαστείτε πλήρως ως προς το υγειονομικό πρωτόκολλο της Airbnb και να λάβετε το σχετικό πιστοποιητικό καθαρισμού.

H Airbnb και οι εξελίξεις στην επόμενη μέρα του τουρισμού

Η όλη αυτή προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ και προβλέπει να παρέχεται ένα πιστοποιητικό στους οικοδεσπότες που έχουν ολοκληρώσει μια εκπαίδευση στους νέους κανόνες υγιεινής, οι οποίοι καταρτίστηκαν βάσει των συστάσεων των αμερικανικών υγειονομικών αρχών και εμπειρογνωμόνων της υγείας. Το αναμενόμενο Πρόγραμμα Αυστηρού Καθαρισμού ξεκινά τον Ιούνιο και στην Ευρώπη, με σκοπό οι οικοδεσπότες να ενημερωθούν πλήρως προκειμένου να καθαρίζουν τα καταλύματά τους ακόμη πιο αποτελεσματικά, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και μετά από αυτήν.

Πρωτόκολλο Airbnb

«Καθώς οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση και άρχισαν να εξετάζουν περιορισμούς που πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν επιτραπούν εκ νέου τα ταξίδια, προετοιμάζουμε ενεργά την Airbnb να υποστηρίξει την κοινότητά μας και να προετοιμάσει το μέλλον του τουρισμού, έχοντας ως επίκεντρό μας την υγεία και την πρόληψη», υπογράμμισε η εταιρία σε ανακοίνωση.

Η Airbnb αναφέρει ότι τα μέλη της που προσφέρουν καταλύματα θα χρειαστεί να λάβουν «συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη της νόσου Covid-19, όπως η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως μάσκες και γάντια για τους οικοδεσπότες ή εκείνους που κάνουν τον καθαρισμό, καθώς και απολυμαντικά εγκεκριμένα από τις ρυθμιστικές αρχές».

Οι συστάσεις της Airbnb προς τους οικοδεσπότες

Η σύσταση προς τους οικοδεσπότες είναι επίσης να αφήνουν να περνά ένα 24ωρο για να δεχθούν έναν νέο πελάτη ενώ οι οικοδεσπότες που δεν μπορούν να συμμορφωθούν με το πρωτόκολλο υγιεινής της airbnb ή να λάβουν το αντίστοιχο  πιστοποιητικό, μπορούν να επιλέξουν το κατάλυμά τους να μένει κενό για μια περίοδο 72 ωρών μεταξύ κάθε ενοικίασης.

Airbnb & Covid-19 

Οι πελάτες θα μπορούν σαφώς να διαπιστώνουν και να πράττουν αναλόγως εάν ο οικοδεσπότης τους έχει λάβει πιστοποιητικό, εάν περιμένει 72 ώρες μεταξύ της αναχώρησης ενός πελάτη και της άφιξης ενός άλλου ή επιλέγει να μην συμμορφωθεί με το νέο πρωτόκολλο.

Τα 250 εκαττομύρια ευρώ της Airbnb για την άμβλυνση των απωλειών των οικοδεσποτών

Η Airbnb, μια εταιρία από τους πρωτοπόρους της συνεργατικής οικονομίας, συγκέντρωσε στις αρχές Απριλίου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να προετοιμαστεί για τη μετά κρίση εποχή.

Η εταιρία αποδέσμευσε επίσης στα τέλη Μαρτίου 250 εκατομμύρια δολάρια για να αμβλύνει τις οικονομικές απώλειες των οικοδεσποτών που νοίκιαζαν τα καταλύματά τους μέσω της πλατφόρμας airbnb και που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κύμα ακυρώσεων.

«Αν και δεν μπορούμε ποτέ να εξαλείψουμε πλήρως τους κινδύνους του ταξιδιού και παρά το γεγονός ότι η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, αυτή η πρωτοβουλία (σχετικά με τους νέους κανόνες υγιεινής) έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους συνεργάτες μας», υπογράμμισε η εταιρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ