Τεχνολογια - Επιστημη

Τον Αλέξανδρο Δουμά τιμά το σημερινό doodle της Google (εικόνες)

Τον «πατέρα» των «Τριών Σωματοφυλάκων», του «Κόμη Μοντεχρήστο» και άλλων ιστορικών μυθιστορημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Doodle της Google για τον Αλέξανδρο Δουμά
Το Doodle της Google για τον Αλέξανδρο Δουμά © Google Doodle

Στον Γάλλο συγγραφέα, Αλέξανδρο Δουμά είναι αφιερωμένο το doodle της Google για σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Στον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, Αλέξανδρο Δουμά είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Ο Αλέξανδρος Δουμάς, ο πατέρας, ήταν Γάλλος συγγραφέας, γνωστός κυρίως από τα ιστορικά του μυθιστορήματα τα οποία τον κατέστησαν έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς στον κόσμο. Πολλά από τα μυθιστορήματά του, όπως Ο Κόμης Μοντεχρήστος, Οι Τρεις Σωματοφύλακες, Μετά Είκοσι Έτη κ.α., αρχικά είχαν δημοσιευθεί σε σειρές. Έγραψε επίσης θεατρικά έργα και άρθρα σε περιοδικά.

1.jpg

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Δουμάς

Ο Δουμάς γεννήθηκε το 1802 στο χωριό Βιγιέρ-Κοτρέ της Γαλλίας και ήταν εγγονός ενός ευγενούς, που έζησε για πολλά χρόνια στις Δυτικές Ινδίες, ενώ πατέρας του ήταν ο Θωμάς Αλέξανδρος Δουμάς, μικτής αφρικανικής καταγωγής.

2.jpg

Μάλιστα, ο Δουμάς μετακόμισε στο Παρίσι το 1822 και έγινε επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, προτού αρχίσει να δημιουργεί κορυφαία μυθιστορήματα, τα οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλέον.

3.jpg

Ένα από αυτά είναι το «Οι τρεις σωματοφύλακες», που δημοσιεύθηκε το 1844, και με τα έργα του έχει γίνει από τους πιο γνωστούς Γάλλους συγγραφείς στον πλανήτη, καθώς έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Ο ίδιος, επίσης, έχει γράψει τα εξής μυθιστορήματα: «Μετά είκοσι έτη» (1845), «Βασίλισσα Μαργκό» (1845), «Οι Κορσικανοί αδελφοί» (1845), «Ο Κόμης Μοντεχρήστος» (1845-1846) και «Ο Ιππότης του κόκκινου Σπιτιού» (1845-1846).

4.jpg

Την 1η Φεβρουαρίου 1840, ο Δουμάς νυμφεύθηκε την ηθοποιό Ιντά Φεριέ, αλλά συνέχισε να συνάπτει σχέσεις και με άλλες γυναίκες, αποκτώντας περισσότερα από τέσσερα παιδιά και ένα από αυτά ήταν ο Αλέξανδρος Δουμάς ο νεώτερος, καρπός της σχέσης του με την Κατρίν Λεμπέ.

Ύστερα από ένα ατύχημα που τον άφησε σχεδόν παράλυτο, ο Δουμάς εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γιου του, Αλέξανδρου Δουμά του νεώτερου, στο Πουί, όπου και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 1870.

5.jpg

6.jpg

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.