Τεχνολογια - Επιστημη

Η Μicrosoft σχεδιάζει να αγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συζήτησε το θέμα με τον Ντόναλντ Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TikTok
TikTok (Φωτογραφία: Unsplash)

Η Μicrosoft σκοπεύει να αγοράσει την εφαρμογή του TikTok για τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέα Ζηλανδία και της Αυστραλίας

H Microsoft επιβεβαίωσε πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αγορά του TikTok, όσον αφορά το κομμάτι της εφαρμογής για βίντεο που λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Natella, συζήτησε χθες για το ζήτημα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της η Microsoft υπογραμμίζει πως «καταλαβαίνει απολύτως τις ανησυχίες του προέδρου» και πως «θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος της εφαρμογής για ζητήματα ασφαλείας».

Επίσης, η Microsoft θα πρέπει να παράσχει στην αμερικανική κυβέρνηση μία λίστα με τα «οικονομικά πλεονεκτήματα για την χώρα». 

Σύμφωνα με το BBC, η Microsoft σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την μητρική εταιρεία του TikTok, την ΒyteDance έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Μicrosoft σκοπεύει να αγοράσει την εφαρμογή του TikTok για τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέα Ζηλανδία και της Αυστραλίας ενώ ανακοίνωσε πως ίσως απευθύνει πρόσκληση σε Αμερικανούς επενδυτές προκειμένου να αγοράσουν «μειοψηφικά μερίδια»

Στην ανακοίνωση της Microsoft, που έγινε μέσω ανάρτησης σε blog, τονίζεται πως θα διασφαλιστεί πως «όλα τα ιδιωτικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok θα μεταφέρονται και παραμένουν στις ΗΠΑ» και πως η εταιρεία «εκτιμά την εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου Τραμπ για την ανάπτυξη ισχυρών προστατευτικών δικλείδων ασφάλειας για τη χώρα».

Πάντως, η εταιρεία επισημαίνει πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και πως τίποτα δεν διασφαλίζει πως η αγορά τελικά θα ολοκληρωθεί.

Με πληροφορίες από BBC  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ