Τεχνολογια - Επιστημη

Apple: Στέλνει μήνυμα σε όσους έκλεψαν iPhone στις ΗΠΑ

«Παρακαλώ επιστρέψτε το, σας έχουμε εντοπίσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
IPhone
IPhone © Tyler Lastovich/Unsplash

Το Forbes αποκαλύπτει ότι η Apple έχει ενεργοποιήσει ειδικό λογισμικό που παρακολουθεί τα κλεμμένα IPhone.

Η Apple βρήκε τρόπο να προστατέψει τα προϊόντα της, από όσους εκμεταλλεύονται την έκρυθμη κατάσταση στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και κλέβουν iPhone από τα καταστήματα που λεηλατήθηκαν. 

Σύμφωνα με το Forbes, η Apple έχει δημιουργήσει λογισμικό το οποίο απενεργοποιεί τις συσκευές iPhone που έχουν κλαπεί. Φημολογείται, ότι οι συσκευές που εμφανίζονται στα καταστήματα της Apple έχουν εγκατεστημένο λογισμικό, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται εάν υπάρξουν κλοπές.

Η ίδια η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό, αλλά οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν το αντίθετο. 

Μια εικόνα συσκευής που δημοσιεύτηκε στο Twitter εμφανίζει το μήνυμα: «Επιστρέψτε στην Apple Walnut Street. Αυτή η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ειδοποιηθούν». 

Την ίδια ώρα πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε στους υπαλλήλους της Apple σε ένα σημείωμα ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν «κάτι ανόητο» και δεσμεύτηκε να κάνει δωρεές σε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Looted iPhones: Apple is tracking iPhones stolen from its stores | ABC7

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ