Τεχνολογια - Επιστημη

Αυτή η φωτογραφία «κρασάρει» τα κινητά Android

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το restart σε safe mode και η διαγραφή του σχετικού αρχείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτογραφία που «κρασάρει» τα Android
Η φωτογραφία που «κρασάρει» τα Android ©Twitter

Φωτογραφία όταν μπαίνει wallpaper κάνει τα Android smartphones να «κρασάρουν».

Δεκάδες χρήστες τηλεφώνων με Android αναφέρουν στα social media πως μια εικόνα με μια λίμνη, ένα ηλιοβασίλεμα με σύννεφα και μια πράσινη ακτογραμμή «κρασάρει» τα κινητά τους όταν χρησιμοποιείται ως wallpaper.

Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί τύποι φαίνονται να επηρεάζονται. Το εν λόγω «bug» κάνει την οθόνη να αναβοσβήνει συνεχόμενα, και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται factory reset- οπότε και δεν συστήνεται στους χρήστες να το δοκιμάσουν.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το restart σε safe mode και η διαγραφή του σχετικού αρχείου, αν και το Android Authority τονίζει πως είναι καλύτερο να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. 

Το πρόβλημα φαίνεται να συναντάται σε κάποιες, αλλά όχι όλες, τις συσκευές που τρέχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android 10. Δεν έχει δοθεί επίσημα κάποιος λόγος για το bug αυτό, αν και έχουν κυκλοφορήσει θεωρίες- όπως πχ το ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στον έλεγχο του «colour space» από τη συσκευή προκειμένου να προβάλει σωστά τα χρώματα σε μια φωτογραφία.  

Android Wallpaper Crashing Bug — 9to5Google Demo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ