Τεχνολογια - Επιστημη

Όταν δεν έχεις απλά γείτονες, αλλά ανθρώπους #plai_sou

Μια πρωτοβουλία για την οποία αξίζει στο Πλαίσιο ένα μεγάλο μπράβο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plaisio-plai-sou.jpg

Η εθελοντική ομάδα #plai_sou των εργαζομένων του Πλαισίου και οι δράσεις της την περίοδο του lockdown.

H Athens Voice γνωρίζει καλά τον παλμό του δρόμου, γιατί η μισή της καρδιά χτυπάει εκεί έξω. Έτσι όταν σήμανε το γενικό lockdown, κάποιοι συνάδελφοι «έπιασαν» αμέσως το θέμα της Σχεδίας. Πώς θα μπορούσαν οι πωλητές δρόμου να διαθέσουν πλέον το περιοδικό; Oι ίδιοι απαγορευόταν να κυκλοφορήσουν, αλλά και πάλι με άδεια το μετρό και τους δρόμους, σε ποιον να πουλήσεις; Με τον ιό εκεί έξω και τους άστεγους πιο ευάλωτους από ποτέ, η κατάσταση έμοιαζε αδιέξοδη. Χαρήκαμε πολύ όταν αντιληφθήκαμε τι έγινε στη συνέχεια.

sxedia.jpg

Η εθελοντική ομάδα #plai_sou των εργαζομένων του Πλαισίου που αποτελείται από 300 ανθρώπους, αγόρασε συνδρομές του περιοδικού και συνεισέφερε με δωρεά υλικών αλληλογραφίας για να διευκολύνει την ταχυδρομική αποστολή της Σχεδίας στους συνδρομητές της. Μια πρωτοβουλία για την οποία αξίζει στο Πλαίσιο ένα μεγάλο μπράβο.

Όμως, η δράση της ομάδας του Πλαισίου δεν σταμάτησε εδώ: εν μέσω κρίσης προμήθευσε τους μαθητές 87 σχολείων ακριτικών περιοχών (Mετρήστε: Άη Στράτης, Κουφονήσια, Οινούσσες, Νίσυρος, Λειψοί, Φούρνοι) με tablets για να συνεχίσουν τη σχολική χρονιά με τηλεδιδασκαλία.

Τέλος, η τρίτη αξιέπαινη προσπάθεια ήταν η συγκέντρωση ειδών καθαρισμού και απολύμανσης για το γηροκομείο Αθηνών, ώστε να βοηθήσει στο να αισθανθούν πιο άνετα αλλά και πιο ασφαλείς οι φιλοξενούμενοί του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ