Τεχνολογια - Επιστημη

To MIT μετατρέπει τον κορωνοϊό σε μουσική (audio)

Πώς η μουσική μορφή του Covid-19 θα «ξεκλειδώσει» την έρευνα για την κατανόηση του ιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Κορωνοϊός © Pixabay

Επιστήμονες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) έδωσαν ήχο στον νέο κορωνοϊό. Πώς αυτό θα βοηθήσει στην έρευνα;

Μια ευχάριστη νότα μέσα στο ζοφερό παγκόσμιο κλίμα του κορωνοϊού δίνει η είδηση που έρχεται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι επιστήμονες του MIT κατάφεραν να δώσουν ήχο στον τρομακτικό κορωνοϊό. Πήραν τη δομή του ιού και τη μετέτρεψαν σε μουσική φόρμα όχι για να μας διασκεδάσουν, αλλά για να συμβάλλουν στην έρευνα και στην προσπάθεια αντιμετώπισης και κατανόησης του μέχρι πρότινος άγνωστου ιού.

Ο κορωνοϊός απέκτησε ήχο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και οι επιστήμονες του MIT ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές θα μπορέσουν να εντοπίσουν λεπτομέρειες στη δομή του που ενδέχεται να μην είναι ορατές με το μικροσκόπιο. «Η κατανόηση των δονητικών φασμάτων του κορωνοϊού είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου και πολλών άλλων πραγμάτων», είπε ο καθηγητής του MIT Μάρκους Μπούλερ, μέλος της ομάδας που μετέτρεψε σε μουσική τον νέο κορωνοϊό. Ακούστε εδώ πώς ακούγεται ο κορωνοϊός. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ