Τεχνολογια - Επιστημη

Έρευνα του 2015 ΔΕΝ αποδεικνύει ότι ο νέος κορωνοϊός ξεκίνησε από εργαστήριο

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα social media ένα άρθρο του 2015 συνοδευόμενο με τον ισχυρισμό ο νέος κορωνοϊός συντέθηκε σε εργαστήριο και η εξάπλωση του ξεκίνησε από εκεί

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα του 2015 δεν αποδεικνύει ότι ο νέος κορωνοϊός ξεκίνησε από εργαστήριο

H έρευνα του 2015 που ανέβηκε σε χιλιάδες προφίλ αυτές τις ημέρες δεν αποδεικνύει ότι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 συντέθηκε σε εργαστήριο.

Ισχυρισμός: Έρευνα του 2015 αποδεικνύει πως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και από εκεί εξαπλώθηκε.

Συμπέρασμα: Ο ιός στον οποίο κάνει αναφορά η εν λόγω μελέτη έχει σημαντικές διαφορές από τον SARS-CoV-2 και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι δυο ιοί σχετίζονται, ή ότι ο SARS-CoV-2 συντέθηκε σε εργαστήριο, ή ότι η εξάπλωση του ξεκίνησε από εργαστήριο.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα άρθρο του 2015 συνοδευόμενο με τον ισχυρισμό πως μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε την ίδια χρονιά αποδεικνύει πως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 συντέθηκε σε εργαστήριο και η εξάπλωση του ξεκίνησε από εκεί. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν ευσταθούν.

Παραδείγματα: (Σελίδες στο facebook) ΕδώΕδώΕδώ, και Εδώ.

Το κείμενο που συνοδεύει τις υπό εξέταση δημοσιεύσεις αναφέρει τα εξής:

«Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014..

Οποτε ισως γνωριζουμε ποιοι ”αφησαν” ελευθερο τον πρακτορα με κωδικη ονομασια Covιd 19..

Εμμεσως πλην σαφως , εχουμε παραδοχη για το ποιος ευθυνεται, γνωστοι στην επιστημονικη κοινοντητα ειναι αυτοι που προκαλεσαν αυτο που ζουμε, δε μας ψεκασαν εξωγηινοι…

Υβριδικο πειραμα ζουμε σε εδαφος πολλων σκοπιμοτητων απο ενα ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΙΟ που κατασκευασαν επιστημονες εδω και 5-6 χρονια, συμφωνα με δημοσιεματα….Κι εμεις δεν αντιδραμε, παθαμε πλυση εγκεφαλου και βιασμο της νοημοσυνης μας και της αξιοπρεπειας μας με τροπους μαφιοζικους και παρανομους υπερ του καπιταλισμου και της νεας ταξης πραγματων…»

Το εν λόγω κείμενο συνοδεύεται από ένα άρθρο το οποίο είχε δημοσιευτεί στη σελίδα in.gr το 2015. [πηγή]

 

Το άρθρο περιγράφει τα αποτελέσματα μιας ερευνητικής εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature το 2015 με τίτλο «A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence». [πηγή]

image-21-706x1024.webp
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ