Τεχνολογια - Επιστημη

Το Athens Science Festival 2020 καλωσορίζει το «ευφυές μέλλον»

Το επιστημονικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει για 7η χρονιά

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
asf_kids_activities.jpg

Το Athens Science Festival 2020 έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα, και εξερευνά την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει εγείρει τόσες απορίες, όσο λίγοι επιστημονικοί κλάδοι τα τελευταία χρόνια. Τι είναι; Πού οριοθετείται η γραμμή μεταξύ της φαντασίας και της αλήθειας που την περιβάλλουν; Είμαστε οι ίδιοι κρυμμένοι πίσω από κάθε της κίνηση και έκφανση ή αυτοεξελίσσεται ερήμην μας; Πόσο ρυθμίζει ή διευκολύνει την καθημερινότητά μας, ως ένα νέο εργαλείο; Μπορεί η νοημοσύνη των μηχανών να υποκαταστήσει την ανθρώπινη; Πώς συνδέεται με άλλους γνωστικούς τομείς; Είναι άραγε απαραίτητο να συνδιαλεχθεί με την ηθική, τη φιλοσοφία και συνολικά τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες; Η ζωή μας θα μετατραπεί σε μια  τεράστια βάση δεδομένων;

asf_3.jpg

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα –και όσα άλλα προκύψουν- θα προσπαθήσει να μάς βρει απάντηση το φετινό Athens Science Festival. Το event, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά γεγονότα της Αθήνας, επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στόχος της είναι να εξερευνήσουμε τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και να ανακαλύψουμε τον ρόλο της σε ένα μέλλον που, αν και σε γενικές γραμμές αμφίβολο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα είναι «ευφυές».

Για τον σκοπό αυτό, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα μεταμορφωθεί από την 1η μέχρι τις 5 Απριλίου σε ένα κέντρο γνώσης και εξερεύνησης. Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο ή η επαγγελματική κατάρτιση. Αρκεί η επιθυμία σου να κατανοήσεις την επιστημονική γνώση μέσα από πρωτότυπα εργαλεία και τρόπους μάθησης, ώστε να μπεις κατευθείαν στο κλίμα του ASF2020.

asf_talks.jpg

Το πρόγραμμά του προβλέπεται πλούσιο και πολυσύνθετο. Για να πάρεις, όμως, μία γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί, φτάνει να σου πούμε ότι η αρχή θα γίνει με την εκδήλωση «Αυτοσχεδιασμός τζαζ και Τεχνητή Νοημοσύνη». Το IRCAM ενώνει τις δυνάμεις του με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με τον καθηγητή και ερευνητή του τελευταίου και σαξοφωνίστα, Δημήτρη Βασιλάκη, να αναλαμβάνει τα ηνία της ομιλίας-δράσης. Με τους συνεργάτες του, θα μιλήσουν για τον τζαζ αυτοσχεδιασμό και την σχέση του με την ποίηση και τον πεζό λόγο, αλλά και με την τεχνητή νοημοσύνη και τα συστήματα επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας.

speaker_banner_vasilakis_gr.jpg

Δεν θα μείνουν, όμως, μόνο στην εξιστόρηση. Μέσα από μία συναυλία δεν θα ψυχαγωγήσει μόνο όσους βρεθούμε στην Τεχνόπολη την 1η Απριλίου στις 21:30, αλλά θα μάς συστήσει και μία πρωτοποριακή εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης που δεν συναντάμε συχνά.

asf_crowd1.jpg

Περισσότερες Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Τετάρτη 1 Απριλίου έως Κυριακή 5 Απριλίου 2020
Γενική είσοδος: 5€

www.athens-science-festival.gr
Facebook 
Instagram

asf.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ