Τεχνολογια - Επιστημη

Ο διασημότερος παίκτης του Fortnite δεν θα ξαναπαίξει ποτέ

Ο 17χρονος FaZe Jarvis τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό και το ανακοίνωσε κλαίγοντας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fortnine.jpg
FaZe Jarvis - Fortnite / © youtube

Ο 17χρονος FaZe Jarvis, ο διασημότερος επαγγελματίας gamer του Fortnite, πιάστηκε να κλέβει και δέχτηκε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το παιχνίδι.

Στο τελευταίο του βίντεο στο youtube διάρκειας 7 λεπτών, ο διασημότερος επαγγελματίας gamer του Fortnite ανακοινώνει στους 1,97 εκατομμύρια συνδρομητές του καναλιού του ότι δέχτηκε την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από το αγαπημένο του παιχνίδι, ενώ θεωρείται ανεπιθύμητος σε όλα τα event της Epic Games. 

Οι livestream επιδόσεις του 17χρονου FaZe Jarvis −το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jarvis Khattri− έφεραν εκατομμύρια followers στο κανάλι του και αντίστοιχα αμέτρητες προβολές στα βίντεό του, ωστόσο πιάστηκε να κλέβει. Η εταιρεία εντόπισε ότι χρησιμοποιούσε "aimbots", ένα αθέμιτο, «χακερίστικο» κόλπο που του επέτρεπε να στοχεύει με ακρίβεια τους εχθρούς του στην εικονική, διαδικτυακή αρένα του Fortnite. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκλεβε, αλλά ομολογεί ότι δεν περίμενε τόσο σκληρή τιμωρία.

I've been Banned from Fortnite (I'm Sorry)

«Το μόνο που σκεφτόμουν κάνοντας αυτά τα βίντεο, είναι πόσο διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα θα ήταν για εσάς, παιδιά. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα με απέκλειαν για πάντα από το Fortnite εξαιτίας αυτών των βίντεο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, ούτε είχα παίξει έτσι σε ανταγωνιστικό mode» ισχυρίστηκε ο 17χρονος.    

Δίνοντας συνέχεια μέσω Twitter, ο Jarvis δήλωσε στους φανς και στους αντιπάλους του πως αυτό δεν θα είναι το τέλος της επαγγελματικής πορείας του στα βιντεοπαιχνίδια. «Θα αναλάβω την ευθύνη για τις πράξεις μου και αντιλαμβάνομαι απολύτως γιατί συνέβη αυτό. Απλώς εύχομαι να γνώριζα πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες - δεν θα το είχα ποτέ διανοηθεί να το κάνω. Αγαπώ όλους όσους εξακολουθούν να με στηρίζουν, αυτό δεν είναι το τέλος.  

Προκειμένου να τεκμηριώσει την αυστηρή ποινή, ένας εκπρόσωπος για τα Epic Games δήλωσε στο Insider ότι η εταιρεία έχει αποφασίσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής για όσους χρησιμοποιούν λογισμικό εξαπάτησης. "Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν aimbots ή άλλες τεχνολογίες εξαπατήσει για να κερδίσουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, καταστρέφουν παιχνίδια για τους ανθρώπους που παίζουν δίκαια", δήλωσε η Epic Games. 

Παρά την απόφαση της Epic Games πάντως, αρκετοί διάσημοι gamers παίρνουν το μέρος του 17χρονου, διαδίδοντας το χάσταγκ #FreeJarvis (Ελευθερώστε τον Τζάρβις), με την ελπίδα η εταιρεία να αναθεωρήσει και να επιβάλλει κάποια πιο επιεική τιμωρία στον ανήλικο παίκτη.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ