- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα λειτουργία του Instagram εναντίον των fake news
Το πρώτο βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης από την εταιρεία
Το Instagram επιτρέπει στους χρήστες του να αναφέρουν δημοσιεύσεις με πιθανώς ψευδές περιεχόμενο
Τα fake news είναι ξεκάθαρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του διαδικτύου, αφού κυκλοφορούν χωρίς κανένα εμπόδιο στα social media και χωρίς καμία κύρωση. Ακόμα και το ίδιο το Facebook στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η πολιτική του δεν ορίζει ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτό πρέπει να είναι αληθές.
Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται ότι αρχίζει να αλλάζει τη στάση της απέναντι στα fake news και συγκεκριμένα απέναντι στα fake news που κυκλοφορούν σε μία άλλη πλατφόρμα που της ανήκει, στο Instagram. Συγκεκριμένα, μόλις ξεκίνησε να προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να αναφέρουν δημοσιεύσεις, οι οποίες θεωρούν ότι είναι αναληθείς, ώστε αυτές να περάσουν στους ειδικούς ελεγκτές της, οι οποίοι θα προσδιορίσουν αν πράγματι το εκάστοτε περιεχόμενο είναι ψευδές.
Στην περίπτωση που αποδειχτεί το τελευταίο, τότε η δημοσίευση δεν θα διαγραφεί οριστικά από την εφαρμογή, αλλά μόνο από τις σελίδες των hashtags που περιέχονται σε αυτήν και από την σελίδα της περιήγησης. Με άλλα λόγια, θα συνεχίζει να εμφανίζεται στην ροή των χρηστών που ακολουθούν τον λογαριασμό που έκανε την δημοσίευση, χωρίς καμία ένδειξη ότι πρόκειται για ψευδή, ενώ παράλληλα για την ώρα η δυνατότητα έχει δοθεί μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι το Facebook αυτή τη στιγμή διαθέτει 54 ελεγκτές εγκυρότητας περιεχομένου, που εργάζονται σε 42 διαφορετικές γλώσσες.
Μπορεί λόγω των τελευταίων αυτών στοιχείων, η νέα κίνηση του Instagram να μοιάζει περιττή, αλλά εκπρόσωπος του Facebook μιλώντας στην The Guardian ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα στην καταπολέμηση των fake news, την στιγμή που η εταιρεία προσπαθεί να φτάσει σε μία «περισσότερο περιεκτική προσέγγιση της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Αυγούστου στην Οσάκα της Ιαπωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.