- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Google: Σοβαρό κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome
Η Microsoft ετοιμάζει «μπάλωμα»
Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και προειδοποίησε τους χρήστες του συστήματος (οι οποίοι παραμένουν ακόμη αρκετοί σε όλο τον κόσμο) ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ. Η Microsoft, που ενημερώθηκε σχετικά, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι χάκερ εκμεταλλεύονται την «τρύπα» στα Windows 7, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό σφάλμα που η Google βρήκε επίσης στον Chrome, το δικό της πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη μια ενημέρωση ασφαλείας για να κλείσει την «κερκόπορτα».
Το πρόβλημα στα Windows βρίσκεται σε τμήματα του λειτουργικού συστήματος που σταματούν τα δεδομένα ενός προγράμματος να αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε άλλο έξω από αυτή την εφαρμογή. Η Google ανέφερε πως έχει ενδείξεις ότι κακόβουλοι χάκερ βρήκαν τρόπο να εκμεταλλεύονται ένα άγνωστο έως τώρα σφάλμα στο Chrome, ώστε μέσω αυτού να μεταπηδούν σε άλλες εφαρμογές και τελικά να παραβιάζουν τον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη.
Η Google κάλεσε τους χρήστες να ενημερώσουν τον Chrome τους, ώστε να «κατεβάσουν» και το «μπάλωμα» που έχει κάνει η εταιρεία για να κλείσει το κενό ασφαλείας. «Είναι σοβαρό, ενημερώστε άμεσα τον Chrome, χωρίς χάσιμο χρόνου», έγραψε στο Twitter ο μηχανικός της Google Τζάστιν Σου, σύμφωνα με το BBC. Μετά την ενημέρωση, ο χρήστης πρέπει να κλείσει τον Chrome και να τον εκκινήσει ξανά για να εφαρμοστεί η ενημέρωση ασφαλείας.
Η Google ανέφερε πως «μέχρι σήμερα έχουμε παρατηρήσει ενεργή εκμετάλλευση (σ.σ. του κενού ασφαλείας) μόνο εναντίον συστημάτων Windows 7 32-bit». Μια λύση για τον χρήστη, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο, είναι να αναβαθμίσει το λειτουργικό του στην τελευταία έκδοση Windows 10.
Η Microsoft δεν έχει δώσει ημερομηνία πότε θα κυκλοφορήσει το δικό της «μπάλωμα» για το πρόβλημα στα Windows 7, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα είναι «το συντομότερο δυνατό». Εκατομμύρια υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμη τα Windows 7, παρόλο που έχουν πια ηλικία σχεδόν δέκα ετών. Αρκετοί χρήστες συνεχίζουν να τα θεωρούν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έβγαλε ποτέ η Microsoft και αρνούνται να τα εγκαταλείψουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σπάνιο φαινόμενο που εξέπληξε τους αστρονόμους
Τι εξετάζουν οι ερευνητές
Το γαλλικό ηλεκτρονικό ντουέτο δημιούργησε την πρωτότυπη μουσική του πολυαναμενόμενου βιντεοπαιχνιδιού
Πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση του συνδρόμου Μαρφάν σε αιλουροειδή παγκοσμίως
SOFT AND FUTURE SCIENCE: Τα πιο πρόσφατα «μικρά» επιστημονικά νέα — αυτά που προκαλούν απορία, θαυμασμό, συζήτηση, και νέους τρόπους θεώρησης του κόσμου
Τα όρια της τεχνολογίας και η ανάγκη για ανθρώπινο έλεγχο
Προειδοποίηση για τις επιθέσεις της AI
Συναντήσαμε τον θρυλικό ιδρυτή της Boston Dynamics, στο Άμπου Ντάμπι και μιλήσαμε για την επόμενη ημέρα της ρομποτικής και τα όρια της physical AI
Ο εφιάλτης που περιγράφει η Anthropic
Πώς θα λειτουργεί και ποιες πλατφόρμες αφορά
SOFT AND FUTURE SCIENCE: Τα πιο πρόσφατα «μικρά» επιστημονικά νέα — αυτά που προκαλούν απορία, θαυμασμό, συζήτηση, και νέους τρόπους θεώρησης του κόσμου
«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της Microsoft
Συμμετείχαν επιστήμονες από κορυφαία ευρωπαϊκά ιδρύματα - Συζητήσεις για ίδρυση Ινστιτούτου
Η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό των ανηλίκων κάτω των 15 ετών από τα κοινωνικά δίκτυα. Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας, ποιες πλατφόρμες αφορά και ποιος θα έχει την ευθύνη εφαρμογής
Το Claude θα μπορεί να διακόπτει συνομιλίες
Ο συνιδρυτής της Open Cosmos, Αλέις Μεχίας, αποκαλύπτει στην ATHENS VOICE πότε και πώς η Ελλάδα θα μπορεί να κατασκευάζει έναν δορυφόρο την ημέρα
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες
Το κλειδί βρίσκεται στο περίφημο «πρόβλημα του τερματισμού»
Η έρευνα των Ανρί Καγκάν και Κένσο Σόαϊ και το παράδειγμα με τα δύο χέρια
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.