Τεχνολογια - Επιστημη

Η Yandex παρουσίασε αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και το έβγαλε βόλτα στο Λας Βέγκας (video)

Η ρωσική υπερδύναμη έκλεψε τις εντυπώσεις στην έκθεση CES 20199

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11.jpg

Η Yandex μας είχε ήδη προετοιμάσει για τα αμάξια χωρίς οδηγό που είχε λανσάρει και… σουλάτσαραν στη Sillicon Valley της Ρωσίας, που δεν είναι άλλη από το Ταταρστάν, στα προάστια του Καζάν. Οι ντόπιοι ήδη είχαν αρχίσει να μετακινούνται με ταξί χωρίς οδηγό, ενώ ακόμη και αν οι ιθύνοντες της ρωσικής υπερδύναμης διεμήνυαν πως τα αυτόματα αμάξια θα κάνουν την εμφάνισή τους και εκτός Ρωσίας, εντούτοις δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα.

Russia's Self-driving Taxi Service, Yandex, Arrives in Las Vegas

Στην έκθεση τεχνολογίας CES 20199 που έγινε στο Λας Βέγκας, η Yandex δεν θα μπορούσε να είναι απούσα και μετά το Τελ Αβίβ και τη Μόσχα, παρουσίασε και έκανε διαθέσιμο σε ακόμη μια πόλη το τελευταίο της δημιούργημα στο χώρο της αυτοκίνησης. Η Yandex απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολλά παραπάνω από τη ρωσική Google, αφού έχει εισχωρήσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ρωσικής καινοτόμας τεχνολογίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πάντα φυσικά με τις ευλογίες του Προέδρου Πούτιν.

Το αυτόματο αυτοκίνητο της Yandex βγήκε για μια πειραματική βόλτα και στις γέφυρες του Λας Βέγκας προκαλώντας εντυπωσιασμό σε όσους παρακολούθησαν το θέαμα. Παράλληλα και ο Youtuber Marques Brownlee μπήκε στο αμάξι της ρωσικής εταιρίας για μια πρωτόγνωρη για τον ίδιο βόλτα, κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση στο ρωσικό Waymo, αφού όχι μόνο ανέβασε βίντεο από την εμπειρία του στο Instagram, αλλά προϊδέασε και τα εκατομμύρια των followers του, πως ετοιμάζει ειδικό βίντεο στο κανάλι του.

 

 

Μόσχα, Τελ Αβίβ και τώρα Λας Βέγκας, λοιπόν, για το μέλλον (και) της αυτοκίνησης. Τι έχει σειρά;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ