Τεχνολογια - Επιστημη

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality

Η πρωτοποριακή έκδοση που «ζωντάνεψε» με την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας ADAF AR

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 681
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • ΤΕΥΧΟΣ 681
  • 62222-137653.jpg
    A.V. Team
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα εξώφυλλο εφημερίδας που ζωντάνεψε, χόρευε κι άκουγε μουσική! Το 2018 η Athens Voice κυκλοφόρησε το επετειακό της τεύχος, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια της και σύστησε στους αναγνώστες την πρώτη ελληνική εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας καλλιτεχνικού περιεχομένου, ADAF AR, που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας */ Athens Digital Arts Festival.

Το πρώτο «ζωντανό», κινούμενο free press της Αθήνας, έγινε πραγματικότητα προσφέροντας μία νέα εμπειρία ανάγνωσης. Κατεβάζοντας την εφαρμογή, οι αναγνώστες σκάναραν AR+ σημεία του τεύχους και είδαν πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες τους νέους κόσμους και τις ιστορίες που άνοιξαν πίσω από τη -μέχρι τότε- συνηθισμένη πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά ένα Free Press ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας! Έχετε το κινητό στο χέρι για να δείτε για πρώτη φορά το επετειακό τεύχος της Athens Voice να ζωντανεύει με ένα απλό κλικ, σε μια πρωτοποριακή έκδοση, με σάουντρακ το «Secret In The Dark» της Μόνικα σε edit του Juan MacLean. Ένα συλλεκτικό τεύχος-έκπληξη 200 σελίδων που συναντά την εφαρμογή τελευταίας τεχνολογίας ADAF AR

Πώς θα ζωντανέψετε την Athens Voice με την εφαρμογή ADAF AR

  1. Κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή ADAF AR στο Google Play ή το App Store. Επίλεξε το συλλεκτικό τεύχος 15 χρόνια A.V.
  2. Σκάναρε τα AR+ σημεία του τεύχους, βάζοντας το κινητό στις σελίδες της έντυπης ATHENS VOICE:

Στο εξώφυλλό μας

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality

Στο ιστορικό TV Spot της A.V. (σελ. 5)

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality

Στο Athens Voice 15 years mural (σελ. 8)

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality

Στην τοιχογραφία επαυξημένης πραγματικότητας που ενώνει την ιστορία και τον πολιτισμό τριών πόλεων, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων. (Υλοποίηση του Athens Digital Arts Festival για τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018) (σελ. 6)

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality

Στο cover του επετειακού μας τεύχους για να δείτε ποιος πραγματικά είναι ο Nescafé.

Όταν η Athens Voice κυκλοφόρησε με εξώφυλλο augmented reality
Σκανάρετε πάνω στην εικόνα με το κινητό σας για να δείτε ποιος πραγματικά είναι ο Nescafé

3. Επιπλέον μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας και στον υπολογιστή σας πλησιάζοντας το smartphone σας στις αντίστοιχες εικόνες. 

Τι είναι το ADAF AR

Το ADAF AR είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας καλλιτεχνικού περιεχομένου και δημιουργήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας */ Athens Digital Arts Festival.

Οι tech guru του Athens Digital Art Festival κατάφεραν να κάνουν το εξώφυλλο του επετειακού µας τεύχους να ζωντανέψει, να χορεύει και να «ακούει» μουσική.

Ποιοι είναι οι ADAF;

Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Director & Corporate Management των ADAF, εξιστορεί το χρονικό μιας υπέροχης φιλίας ανάμεσα στο Νο1 Free Press της πόλης και το Νο1 Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας. Διαβάστε όσα μας είπε εδώ.

Δειτε περισσοτερα