Τεχνολογια - Επιστημη

Το flagship κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη Γλυφάδα τα έχει όλα!

Ετοιμάσου να ζήσεις μια διαφορετική τεχνολογική εμπειρία

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_6470.jpg

Συζητούσα πριν λίγες μέρες με έναν φίλο μου για ένα smartwatch που ψάχνω, προκειμένου να ενισχύσω τις προπονήσεις μου στο ποδήλατο. Μου είπε να κάνω λίγη υπομονή, γιατί έρχεται ένα κατάστημα στη Γλυφάδα που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε και βιώνουμε την τεχνολογία. Άσε που έχει ακουστεί ότι στο Grand Opening θα μπορώ να βουτήξω μέσα σε τρομακτικά ηφαίστεια ή να σερφάρω σε τεράστια κύματα σαν επαγγελματίας. Και ότι φυσικά θα βρω smartwatch αλλά και όλα τα δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας σε μοναδικές τιμές. Φυσικά δεν πίστεψα τίποτα. Αν υπήρχε τέτοιο μέρος στη Γλυφάδα, θα το ήξεραν όλοι! Γέλασα με τον φίλο μου που έχει μεγάλη φαντασία κι εκείνος μου πέταξε ένα «challenge accepted» και μου το έκλεισε. Δύο μέρες μετά ήρθε, με πήρε από το σπίτι και κατηφορίσαμε Γλυφάδα. Είχα ομολογουμένως μεγάλη περιέργεια και φτάνοντας στο 13 της γνωστής μου Αγγέλου Μεταξά έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

dsc_5797.jpg

Μπροστά μου βρισκόταν ένα τριώροφο flagship κατάστημα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ με μοντέρνα digital αισθητική που σε διακτινίζει στο μέλλον. Στην είσοδο ήταν στημένη η πλατφόρμα Volcano Bungee Jumping, όπου δενόσουν στους ειδικούς ιμάντες και φορώντας τη μάσκα VR (εικονική πραγματικότητα) νόμιζες ότι όντως πηδάς μέσα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου. Τα πρώτα 10 λεπτά της βραδιάς ήταν ήδη καταπληκτικά! Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο κατάστημα και στις ειδικές προϊοντικές ζώνες, όπου βρίσκεις live smartphones, tablets, laptops, αξεσουάρ και τηλεοράσεις, αλλά και στις βιωματικές γωνιές, όπου μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του smarthome και του gaming. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, γυρνούσα τους ορόφους εξερευνώντας όλα τα νέα gadgets και συσκευές που έβλεπα.

dsc_5521.jpg

dsc_5783.jpg

Αποφασίσαμε να παίξουμε στο Smart Escape Room, από το οποίο αποδράσαμε μέσω της χρήσης «έξυπνων συσκευών», και στη συνέχεια δοκιμάσαμε τις δεξιότητές μας στον χειρισμό ρομπότ στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα με εμπόδια του The Robot Challenge και αφήσαμε για το τέλος το αγαπημένο μου Ride the Waves Spot, όπου σερφάρεις πάνω στο υδραυλικό surfstand φορώντας smartwatch σαν να είσαι στο Μαϊάμι. Εντάξει, ομολογώ ότι από το σερφ δεν ξεκόλλαγα με τίποτα, έχε χάρη που περίμεναν κι άλλοι να το δοκιμάσουν, αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν! Δεν το συνηθίζω, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ο φίλος μου είχε δίκιο. Αυτή η έξοδος ήταν ό,τι καλύτερο είχα κάνει τελευταία και τελικά όχι μόνο άνοιξε ένα μέρος που αλλάζει τον τρόπο που βιώνεις την τεχνολογία αλλά βρίσκεται και δίπλα μας. Φυσικά, όπως σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, λειτουργεί και πιστοποιημένο service point για εξουσιοδοτημένο σέρβις και επισκευές σε smartphones, tablets, laptops, wearables και drone συσκευές.

dsc_5696.jpg

dsc_5655.jpg

Στο μεγάλο πάρτι για το άνοιγμα του καταστήματος, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και εννοείται ότι το παρών έδωσαν και γνωστοί παρουσιαστές, youtubers, influencers και αθλητές. Ανάμεσά τους ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, η Ελένη Τσολάκη, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, ο Κωνσταντίνος Βασάλος και ο Ηλίας Γκότσης. Παρουσιαστές του event ήταν η Τζένη Μελιτά και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης και όλοι μαζί διασκεδάσαμε με τις κορυφαίες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για να ενισχύσουν την εμπειρία τεχνολογίας και στο τέλος γιορτάσαμε στο live concert με τους Stavento. Είτε είσαι κολλημένος με την τεχνολογία και τα gadget, είτε θέλεις μια πρώτη επαφή, το νέο βιωματικό κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη Γλυφάδα είναι το τέλειο μέρος να επισκεφθείς.

dsc_5946.jpg

dsc_6558.jpg

_dsf9635.jpg

dscf9541.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ