Τεχνολογια - Επιστημη

Αυτή είναι η ηλικία που η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στους άνδρες

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352828-731799.jpg

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας για τη μοναξιά και πότε «χτυπάει» κόκκινο.

Η μοναξιά στους άνδρες περιγράφεται από τους ειδικούς ως «σιωπηλή επιδημία». Με βάση στοιχεία της «Jo Cox Commision» 8 εκατομμύρια άνδρες στη Βρετανία νιώθουν μοναξιά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 Βρετανοί και τα ευρήματα της είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να κατανοήσει κανείς πόσο μόνοι νιώθουν οι άνθρωποι στην εποχή που ζούμε. Συγκεκριμένα το 11% των ανδρών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι νιώθουν μοναξιά σε καθημερινή βάση. Το 10% κρατά την μοναξιά του κρυφή. Το 35% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η μοναξιά τους κάνει δυστυχισμένους, ενώ το 9% δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου φίλους.

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι η ηλικία κατά την οποία οι άνδρες νιώθουν περισσότερη μοναξιά είναι τα 35 έτη. Οι άνδρες σε αυτή την ηλικία δήλωσαν ότι νιώθουν πιο ευάλωτοι και απομονωμένοι από ποτέ.

Κύριες αιτίες της μοναξιάς τους είναι η απομάκρυνση από φίλους και οικογένεια (18%), ο ερωτικός χωρισμός (17%), η ανεργία (17%), και ο θάνατος μελών της οικογένειας ή στενών φίλων (17%). Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι το ένα τέταρτο των ανδρών ηλικίας 65 έως 69 ετών δήλωσαν ότι η συνταξιοδότηση τους κάνει να αισθάνονται περισσότερη μοναξιά.

Μέχρι το 2030 αναμένεται να υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνδρες στην Αγγλία και την Ουαλία οι οποίοι θα ζουν μόνοι. Έτσι σκοπός είναι οι συζητήσεις γύρω από το ζήτημα της μοναξιάς να βοηθήσουν να εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Η Ρέιτσελ Ρίβς , επικεφαλής της «Jo Cox Commision» που διεξήγαγε την έρευνα δήλωσε: «Η μοναξιά είναι μια σιωπηλή επιδημία που είναι κρυμμένη μέσα σε κάθε οικογένεια και κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς, ανά πάσα στιγμή. Τον επόμενο μήνα θα εξετάσουμε και θα μελετήσουμε πως και γιατί οι άνδρες βιώνουν την μοναξιά και κυρίως, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τους τρόπους και τα βήματα με τα οποία κανείς μπορεί να την αντιμετωπίσει».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ