Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς η Google στρέφεται κατά των «ψεύτικων ειδήσεων»

Βελτιώσεις στη μηχανή αναζήτησης του τεχνολογικού κολοσσού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351720-729729.jpg
EPA

Η Google ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες μια σειρά από βελτιώσεις στη μηχανή αναζήτησής της, οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αξιοπιστία του περιεχομένου που εμφανίζεται.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρεται ότι το φαινόμενο των «ψεύτικων ειδήσεων» έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Google, αφού το περιεχόμενο αυτών συμβάλλει στη διάδοση εσφαλμένων, παραπλανητικών και χαμηλής ποιότητας πληροφοριών.

Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Για τον λόγο αυτό, η Google έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις στην κατάταξη αναζήτησης, προσφέροντας άμεση ενημέρωση των χρηστών και μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η αναζήτηση.

Έτσι, μέσω βελτιώσεων στον αλγόριθμο, η Google έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των μεθόδων αξιολόγησης, μέσω των οδηγιών του New Search Quality Rater, ώστε στα αποτελέσματα της αναζήτησης να μην εμφανίζεται προσβλητικό ή παραπλανητικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, η εταιρεία εισαγάγει νέες κατευθυντήριες γραμμές για την ποιότητα των αναζητήσεων των χρηστών, όπου αξιολογητές (πραγματικοί άνθρωποι) κάνουν εκτίμηση των αποτελεσμάτων της Google.

Σημειώνεται πως οι αξιολογήσεις αυτές χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ποιότητα των αποτελεσμάτων αλλά και τομείς που πιθανόν χρειάζονται βελτίωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ