Τεχνολογια - Επιστημη

Προσλήψεις εκατοντάδων υπαλλήλων στο Λονδίνο αποφάσισε η Facebook Inc.

Αύξηση των εργαζομένων από τον τεχνολογικό κολοσσό 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331268-686043.jpg
EPA/PETER DASILVA

Κατά 500 άτομα αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της στο Λονδίνο η εταιρεία Facebook Inc, εντός του 2017, στο πλαίσιο δομικής αναδιάρθρωσής της, μεταξύ της οποίας και η μετεγκατάσταση των γραφείων της.

Το συνολικό δυναμικό των εργαζομένων αναμένεται να ανέλθει στους 1.500, με τις νέες θέσεις εργασίας να αφορούν υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό και τις προσλήψεις να αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι θα αυξηθούν κατά 500 άτομα, σε 1.500, με τις νέες θέσεις εργασίας να αφορούν «υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό». Οι προσλήψεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Η ανακοίνωση του Facebook, έρχεται μόλις μια εβδομάδα από εκείνη της Google, στην οποία γνωστοποίησε την επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου στερλινών στη Μεγάλη Βρετανία, και θεωρείται πως επισφραγίζει την παραμονή της εταιρίας στη χώρα, παρά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για Brexit.

O δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν καλωσόρισε την απόφαση της εταιρίας, σημειώνοντας πως «η απόφαση του Facebook για επέκταση στο Λονδίνο είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ανάπτυξη του Λονδίνου ως τεχνολογικού λίκνου μεγαλώνει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ