Τεχνολογια - Επιστημη

Παρατηρήστε τον πλανήτη Άρη από 7 σημεία της Αθήνας

Μια συναρπαστική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος από το National Geographic (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331247-686029.jpg

Ξεκινά από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη» με τηλεσκόπια σε επτά σημεία της Αθήνας.  

Το National Geographic με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Άρης», η οποία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της προσπάθειας της ανθρωπότητας να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη μας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή παρατήρησή του. Η δράση είναι ανοικτή για το κοινό από 18.00 έως τις 22.00 καθημερινά και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας, τηλεσκόπια θα τοποθετούνται σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος.

Μια μοναδική ευκαιρία για να παρατηρήσει κάθε ενδιαφερόμενος ουράνια σώματα αλλά και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων

Η «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου τηλεσκόπια και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, θα μυήσουν το κοινό στην παρατήρηση των πλανητών και στα χαρακτηριστικά του πλανήτη Άρη, καθώς και άλλων αντικειμένων του νυχτερινού αττικού ουρανού. Στις επόμενες μέρες η συναρπαστική δράση θα κάνει στάσεις στο Περιστέρι, τον Άλιμο, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο.

Η εβδομάδα παρατήρησης πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρεμιέρας της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Άρης». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο υβρίδιο ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που θα ξεδιπλωθεί μέσα σε 6 επεισόδια, τα οποία θα εναλλάσσουν το δραματοποιημένο σενάριο με αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις με αληθινούς επιστήμονες και καινοτόμους επιχειρηματίες του σήμερα που καθοδηγούν την έρευνα και την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας που θα καταστήσει δυνατή την αποστολή στον Άρη που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η NASA μέσα στη δεκαετία του 2030.

Το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «Άρης» προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00 αποκλειστικά στο National Geographic, διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, COSMOTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

Παρατηρήστε τον πλανήτη Άρη από 7 σημεία της Αθήνας

Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΑΘΗΝΑ

ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΙ, ΑΛΙΜΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΚΗΦΙΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, ΓΛΥΦΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τη δράση υποστηρίζουν η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι»,  ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, Παράρτημα Σαλαμίνας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ