Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Γαλαξίας πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η κινούμενη εκδοχή της λήψης που η NASA χαρακτήρισε ως «Αστρονομική Φωτογραφία της Ημέρας» (video)

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135373-309077.jpg

Είναι η κινούμενη εκδοχή της λήψης που η NASA χαρακτήρισε ως «Αστρονομική Φωτογραφία της Ημέρας». Το time-lapse του Αλέξανδρου Μαραγκού αποτελείται από 2.000 φωτογραφίες και αποτυπώνει το Γαλαξία μας όπως φαίνεται πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

© Αλέξανδρος Μαραγκός

«Τι είναι αυτό που λάμπει μακριά; Μπορεί να μοιάζει σαν φάρος αλλά στην πραγματικότητα οι ακτίνες φωτός στον ορίζοντα προέρχονται από τον ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο. Μάλιστα, μερικά από τα φώτα του ναού αντανακλώνται και στο Αιγαίο Πέλαγος. Παρά το γεγονός ότι προοριζόταν να είναι ένα μνημείο στη θάλασσα, σε αυτή την εικόνα τα φώτα του ναού φαίνεται να δείχνουν τοποθεσίες στον ουρανό» αναφέρει στο σχόλιο της η NASA έχοντας προσθέσει γράφημα με τους αστερισμούς και τους πλανήτες που αποτυπώνονται στη λήψη.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Μαραγκού στην A.V. για το τελευταίο του εγχείρημα «Milky Way Over Greece».

Ακολουθήστε τον φωτογραφικό κόσμο του Αλέξανδρου Μαραγκού στo site του, στο Getty Images Gallery, στο facebook, στο Instagram και στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027

Η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό των ανηλίκων κάτω των 15 ετών από τα κοινωνικά δίκτυα. Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας, ποιες πλατφόρμες αφορά και ποιος θα έχει την ευθύνη εφαρμογής

Αποστολή στο Άμπου Ντάμπι: Είδαμε από κοντά το μέλλον που ετοιμάζει η AI
Αποστολή στο Άμπου Ντάμπι: Είδαμε από κοντά το μέλλον που ετοιμάζει η AI

Στο AI Everything στο Άμπου Ντάμπι, η συζήτηση δεν αφορά (μόνο) στο τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη αλλά πώς θα μοιάζει ο κόσμος που έρχεται. Η ATHENS VOICE είναι εκεί και μεταφέρει εικόνες από το μέλλον

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY