Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ θα αναλάβει ρόλο μεταβατικού CEO στο Τwitter

Δέσμευσε επιπλέον $7,1 δισ. για την εξαγορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ελον Μασκ
© Getty Images/Ideal Image

Ο Έλον Μασκ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού CEO στην Twitter, αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ θα κρατήσει τον ρόλο για μερικούς μήνες μετά την εξαγορά, επιβεβαίωσε το CNBC την Πέμπτη το πρωί. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής διάρκειας της θητείας του, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Η είδηση ​​της νέας θέσης του Μασκ κυκλοφόρησε λίγο αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει 18 επενδυτές δεσμευμένους να συγκεντρώσουν συλλογικά κεφάλαια αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), ο Μασκ έχει εξασφαλίσει στήριξη από Binance, Brookfield, Fidelity Management & Research, Lawrence J. Ellison Revocable Trust και Qatar Holding.

Ο Μασκ θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με υφιστάμενους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ, για να συνεισφέρει μετοχές στην προτεινόμενη εξαγορά.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέληξε σε συμφωνία στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter χρησιμοποιώντας ένα χρηματοδοτικό σχέδιο που ανησύχησε ορισμένους επενδυτές της Tesla. Εκτός από τη δέσμευση των μετοχών του στην Tesla αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων για να υποστηρίξει δάνεια περιθωρίου, ο Μασκ έχει δεσμευτεί να «βγάλει στο σφυρί» μετοχές αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ