Τεχνολογια - Επιστημη

Microsoft: Τέλος τα passwords για όλους των χρήστες των Windows

Το δακτυλικό αποτύπωμα και η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενοι στη Microsoft (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Καταργούνται οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) στα Windows για όποιον χρήστη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη νέα εφαρμογή ταυτοποίησης
Εργαζόμενοι στη Microsoft (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Καταργούνται οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) στα Windows για όποιον χρήστη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη νέα εφαρμογή ταυτοποίησης © EPA

Η Microsoft επιτρέπει την κατάργηση των κωδικών πρόσβασης (passwords) για όλους των χρήστες των Windows μέσα από τη νέα της εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι πλέον όλοι οι χρήστες των Windows και άλλων προϊόντων της μπορούν να καταργήσουν κάθε κωδικό πρόσβασης (password) από τους λογαριασμούς τους και στη θέση τους να χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου ή κάποια άλλη λύση.

Η αμερικανική εταιρεία είχε επιτρέψει τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords, ένα σύστημα που πλέον θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο στους πάντες.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα, το Microsoft Authenticator app. Όσοι κατεβάζουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή, πρέπει στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν από την ιστοσελίδα του λογαριασμού τους στη Microsoft τη δυνατότητα λογαριασμού χωρίς password.

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που ο χρήστης επιλέγει τη δυνατότητα εισόδου (login) στον υπολογιστή του χωρίς κωδικό πρόσβασης, καλείται να δώσει:

  • Το δακτυλικό αποτύπωμά του ή
  • κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας σε μια κινητή εφαρμογή (Microsoft Authenticator app), καταργώντας πλέον τα passwords που είναι δυνατό κακόβουλοι τρίτοι να μαντέψουν ή να υποκλέψουν.

Microsoft - Τι γίνεται αν χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης

Οι χρήστες των Windows, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν γρήγορη είσοδο στον υπολογιστή τους π.χ. με κωδικό ΡΙΝ. Σε μερικές εξαιρέσεις (Office 2010, κονσόλες Xbox και Windows 8.1 ή προηγούμενα λειτουργικά συστήματα) θα συνεχίσει να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.

Σε περίπτωση που χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, π.χ. λόγω κλοπής του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, θα υπάρχει σύστημα «back-up», όπως:

  • Αναγνώριση προσώπου Windows Hello,
  • κάποιο φυσικό κλειδί ασφαλείας ή
  • η αποστολή κωδικών επαλήθευσης μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ