- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα 8 δισ. δολάρια η ζημιά από τις 2 μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων μηνών
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας risk-modeling Cyence, η οικονομική ζημία από τη διεθνούς έκτασης κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα αλλά και από την επίθεση του προηγούμενου μήνα με τον ιό WannaCry, εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike Τζορτζ Κουρτζ, δήλωσε σχετικά πως «όταν τα συστήματα δεν λειτουργούν και δεν μπορούν να φέρουν έσοδα, αυτό προσελκύει την προσοχή των στελεχών και των μελών του συμβουλίου. Αυτό έχει κάνει περισσότερο αντιληπτή την ανάγκη για αντοχές και καλύτερη ασφάλεια στα δίκτυα».
Υπενθυμίζεται πως ο ιός υπολογιστή που εξαπλώθηκε στην πρόσφατη κυβερνοεπίθεση με ransomware μόλυνε μηχανήματα σε πάνω από 60 χώρες, προκαλώντας προβλήματα σε λιμάνια από το Μουμπάι έως το Λος Άντζελες και παύσεις λειτουργίας σε εργοστάσια.
Ο ιός, τον οποίο ερευνητές κυβερνοασφαλείας αποκαλούν GoldenEye ή Petya, άρχισε να εξαπλώνεται την Τρίτη από την Ουκρανία. Μόλυνε υπολογιστές επισκεπτών σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα και υπολογιστές που κατέβαζαν μολυσμένα updates ενός δημοφιλούς πακέτου διαχείρισης φορολογικών θεμάτων, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία και ειδικούς κυβερνοασφαλείας. Επίσης, προκάλεσε προβλήματα στη ναυτιλιακή A.P. Moller- Maersk, τη FedEx και άλλες εταιρείες.
Σημειώνεται πως ο ιός κρυπτογραφεί δεδομένα σε υπολογιστές και ζητά λύτρα ύψους 300 δολαρίων για ανάκτησή τους, μία πρακτική αντίστοιχη αυτής του ransomware WannaCry τον Μάιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.