Dubai
© Freepik
Ταξιδια

Ταξιδεύοντας με την Aegean: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στο Ντουμπάι

Πετάξαμε στην πόλη του μέλλοντος με την Aegean που φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια
62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aegean, η κορυφαία ελληνική αεροπορική εταιρία συμπληρώνει 25 χρόνια και μας ταξιδεύει στο Ντουμπάι

Ψηλοί ουρανοξύστες, πολυτέλεια δίχως τέλος και φουτουριστική ζωή. Αυτό είναι το Ντουμπάι, μία πόλη που εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ένας πόλος πολιτισμών με επιρροές από όλο τον κόσμο. Το μαργαριτάρι της Μέσης Ανατολής αποτελεί ένα κράμα υπερ-σύγχρονου τρόπου ζωής και αρχαίας αραβικής κουλτούρας. Παράλληλα, ο τουρισμός στο Ντουμπάι είναι μια δυναμική και ακμάζουσα βιομηχανία που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Γνωστό για τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά του θαύματα, τα πολυτελή θέρετρα και το ευρύ φάσμα αξιοθέατων, προσφέρει μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία.

Είχαμε την ευκαιρία να τα αντικρύσουμε όλα αυτά από κοντά σε ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής που διοργάνωσε η AEGEAN, μία εταιρία που ξεχωρίζει για την ποιοτική εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος. Η πτήση ήταν άνετη, με καλό ελληνικό φαγητό, πολλές επιλογές σε ταινίες και σειρές και άψογη εξυπηρέτηση, όπως πάντα. 

Dubai
© Unsplash

© Unsplash

Χωρίς να το καταλάβουμε, φτάνουμε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, υπερσύγχρονο και μεγάλο, εκτείνεται στην μέση της Ερήμου. Σε μόλις 30 λεπτά βρισκόμαστε στην πόλη- πολύ σημαντικό τα σύγχρονα αστικά κέντρα να είναι κοντά σε σταθμούς άφιξης και αναχώρησης. Από τη μία, βλέπεις ένα αχανές χρυσαφί τοπίου ερήμου και από την άλλη λαμπερούς γυάλινους ουρανοξύστες, που δεν καταλαβαίνεις αν λάμπουν από τον καυτό ήλιο που αντανακλά πάνω τους ή από την «χλιδή που εκπέμπουν». Ένα φαινομενικά αντιφατικό τοπίο, που όμως κάπως παράξενα μαγικά, δένει απόλυτα αρμονικά. Σίγουρα, δε θυμίζει σε τίποτα ευρωπαϊκή πόλη, ωστόσο είναι εξίσου -αν όχι περισσότερο- ενδιαφέρουσα, γιατί το γεγονός ότι αυτή η εικόνα δεν είναι «οικεία» στο μάτι σε ιντρίγκαρει περισσότερο να κοιτάξεις και να ξανακοιτάξεις και πολύ γρήγορα να θαυμάσεις.

Burj Khalifa

Το κτίριο που δεσπόζει είναι το Burj Khalifa, το υψηλότερο στον κόσμο -  ξεπερνώντας τον Πύργο της Σαγκάης (632 μέτρα), ύψους άνω των 800 μέτρων και με 163 ορόφους, το οποίο και επισκεφτήκαμε. Φαντάσου ότι είναι τόσο ψηλό που το ισόγειο με τον τελευταίο όροφο έχουν διαφορά θερμοκρασίας περίπου 7 βαθμούς! Από ψηλά τα πάντα είναι σαν μινιατούρες, λες και έχουν μπει στο «πλυντήριο». Οι άνθρωποι, τα αυτοκίνητα, ακόμη και τα λοιπά κτίρια, μοιάζουν με κουκίδες- είναι λες και βλέπουμε τη Γη από κάποιον πλανήτη που ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί ή λες και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε bungee jumping και βολιδοσκοπούσαμε το τόσο ψηλό υψόμετρο. Μαθαίνουμε πως αρχιτέκτονες αυτού του υπερμεγέθους στολιδιού είναι οι Skidmore, Owings και Merrill με έδρα το Σικάγο, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το σχέδιο από το Hymenocallis, φυτό που φυτρώνει μόνο στις ερήμους.

Σαφάρι στην έρημο

Επόμενη στάση στο ταξίδι σου, πρέπει να είναι η έρημος. Και μάλιστα, πολυτελές σαφάρι στην έρημο! Το κάναμε και στο αφηγούμαστε. Το θερμόμετρο δείχνει 42 βαθμούς. Τα γυμνά μας πόδια, βουλιάζουν στη ζεστή άμμο, αλλά γρήγορα αφήνουμε αυτή την γλυκιά απόλαυση γιατί ακολουθεί μία ακόμη μεγαλύτερη. Επιβιβαζόμαστε σε μεγάλα off ride λευκά τζιπ 4Χ4 και η περιπέτεια ξεκινά. Η ταχύτητα αυξάνεται, οι τροχοί σκίζουν την άμμο, και η αδρεναλίνη, όμοια με αυτή των extreme sports,  φτάνει στα ύψη. Αμέσως μετά, δίνουμε το ραντεβού μας στο Καραβάν Σαράι, ένα χάνι, στην μέση της ερήμου που «έκρυβε» πολλά φαντασμαγορικά activities: άνδρες που κάνουν κόλπα με γεράκια στο χέρι, γυναίκες που ζωγραφίζουν με παραδοσιακή χέννα, χανούμισσες που κάνουν το χορό της κοιλιάς. Εμείς, παραδομένοι στη μαγεία της αραβικής νύχτας, δειπνούμε πάνω σε μαξιλάρες και απολαμβάνουμε παραδοσιακές γεύσεις με έντονα μπαχάρια, κεμπάμπ, χούμους, φαλάφελ και ναργιλέ.

Safari στην έρημο
Safari στην έρημο

Safari στην έρημο

Dubai Mall

Time for Shopping? Η απάντηση είναι στο Dubai Mall, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που περιλαμβάνει πάνω από 1.200 καταστήματα και πάνω από 130 εστιατόρια και καφέ. Eίναι πραγματικά τεράστιο και πραγματικά υπέροχο, αλλά σίγουρα χρειάζεσαι τη βοήθεια του χάρτη. Εκεί θα βρείς παραδοσιακά δρομάκια, παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, λούνα παρκ, ένα μεγάλο ενυδρείο με τα περισσότερα είδη καρχαριών, εστιατόρια και καφετέριες, τα πιο luxury brands ρούχων, αρωμάτων και καλλυντικών, κασμιρένια μαντήλια,  χρυσό, ασημί και πολλά ακόμα που θα σε εκπλήξουν. Υπάρχει ένας διώροφος χώρος με ηλεκτρονικά παιχνίδια, σινεμά, ακόμη και σπίτι του τρόμου για  τα παιδια. Ο χώρος των συντριβανιών είναι πολύ εντυπωσιακός, καθώς έχει background το επιβλητικό Burj Khalifa. Με τρεις λέξεις; Paradise on Earth.

Το ενυδρείο στο Dubai Mall
Το ενυδρείο στο Dubai Mall

Το ενυδρείο στο Dubai Mall

Μαρίνα του Ντουμπάι

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη μαρίνα της πόλης. Εκεί, θα δεις τα πιο πολυτελή γιοτ και αυτή την πολυτέλεια έρχονται να συμπληρώσουν οι εντυπωσιακά φωτισμένοι ουρανοξύστες που την περικυκλώνουν. Το σκηνικό είναι σαν βγαλμένο από ταινία του μέλλοντος, μόνο που λείπουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα-για την ώρα. Στην ακτογραμμή της μαρίνας, υπάρχουν πάρα πολλά πεντάστερα τουριστικά ξενοδοχεία, ακριβά και πολύ καλά ποιοτικά εστιατόρια, bar και beach bar. Για εξαιρετικές περουβιανές γεύσεις, σου προτείνουμε το Mamazonia. Πεντανόστιμο φαγητό, τέλεια ποτά και εκθαμβωτικά shows- το τρίπτυχο της επιτυχημένης διασκέδασης.

Μουσείο του Μέλλοντος

Μπαίνουμε σε μια χρονομηχανή και προσγειωνόμαστε στο μέλλον: Museum of The Future, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο στεγασμένο σε ένα εξίσου ενδιαφέρον κτίριο, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι που εξωτερικά καλύπτεται από ποιητικά αποφθέγματα σε αραβική καλλιγραφία. Έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική εταιρεία Killa Design και έχει αναγνωριστεί από το National Geographic ως ένα από τα 14 ομορφότερα μουσεία του κόσμου. Έχει διάφορες θεματικές, από το διάστημα  και φεγγάρι, στις αισθήσεις, στην τεχνητή νοημοσύνη, στα ρομπότ και στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οικοσυστήματα και τη βιομηχανία μέχρι τα ανθρωποειδή. Πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό και διαδραστικό μουσείο που σκιαγραφεί τη ζωή στο μέλλον- άραγε να είμαστε έτοιμοι για αυτήν την προ(σ)κληση;  

Museum of the Future
Museum of the Future

Museum of the Future

Aegean, 25 χρόνια επιτυχίας «χαράζονται» στον αέρα

Αυτό το ταξίδι-εμπειρία ζωής στην πόλη του μέλλοντος- απευθείας δρομολόγια της AEGEAN στο Ντουμπάι (HAE) από το τέλος του 2023- πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 25 χρόνων πετυχημένης πορείας της εταιρείας, το οποίο εκτός από μεγάλο επίτευγμα, αποτελεί αφορμή ανασκόπησης και σχεδίων για τα επόμενα χρόνια. Η δημιουργία της εταιρείας, το 1999, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων παραγόντων με βασικότερο όλων, το όραμα του Θεόδωρου Βασιλάκη το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια. Στη μετέπειτα εξέλιξη της AEGEAN «διαδραμάτισε» και εξακολουθεί να διαδραματίζει ο Ευτύχιος Βασιλάκης, ο οποίος χάραξε τη στρατηγική και βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, λαμβάνοντας καθοριστικές αποφάσεις για την ανάπτυξή της, αλλά και τη διαχείριση των κρίσεων που έχει αντιμετωπίσει διαχρονικά. Φυσικά τίποτα από αυτά δε θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί, αν δεν υπήρχε η αφοσίωση των ανθρώπων της εταιρείας και η στήριξη των μετόχων μας, οι οποίοι βρίσκονται στον πυρήνα της.

«Κλείνουμε 25 χρόνια και είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε κάνει, για το γεγονός ότι μπορούμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε, κάνοντας πράγματα τα οποία δεν υπηρετούν μόνο το σκοπό της AEGEAN και την ανάπτυξή της, αλλά υπηρετούν και την Ελλάδα, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει δυνατούς και σίγουρους, καθώς τα στελέχη της εταιρείας και όλο το δυναμικό της είναι σε θέση να συνεχίσουν την πορεία της εταιρείας με τις αξίες που έχουν θεσπιστεί, αλλά και να πάρουν τη σκυτάλη και να οδηγήσουν την AEGEAN ακόμα πιο πέρα», αναφέρει ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN.

Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN.
Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN.

Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του Δικτύου της AGEAN, όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Director Network Planning and Airlines Partnerships, αυτή χαρακτηρίζεται από κύκλους ανάπτυξης που σταδιακά διευρύνουν το δίκτυο, τόσο σε εύρος, όσο και σε όγκο και στηρίζουν την αύξηση της επιβατικής κίνησης, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

«Το 2024 η AEGEAN μεγαλώνει και ενισχύει το υπάρχον δίκτυο της Αθήνας επενδύοντας σε υφιστάμενα δρομολόγια στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται σε νέες αγορές με την προσθήκη προορισμών που δίνουν μια καινούργια δυναμική, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, πλαισιώνει την ανάπτυξη της με νέες στρατηγικές συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως, η Emirates, η Saudia και η Juneayo με τις οποίες προχωρά σε συμφωνίες κοινού κωδικού (codeshare, αναφέρει ο κ. Ράσογλου.

Aegean
Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN, Πέπη Σταμάτη, Deputy CCO Network and Revenue, Γιάννης Ράσογλου, Director Network Planning and Airlines Partnerships

Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN, Πέπη Σταμάτη, Deputy CCO Network and Revenue, Γιάννης Ράσογλου, Director Network Planning and Airlines Partnerships

Σχετικά με την «εικόνα» της φετινής χρονιάς είναι πολύ καλή. Μαθαίνουμε από την Πέπη Σταμάτη, Deputy CCO Network and Revenue ότι τόσο το 1ο τρίμηνο, όσο και ειδικότερα ο Απρίλιος, έδειξαν τη δυναμική των Ελλήνων να ταξιδεύουν τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό, με την πληρότητα να φτάνει το 80%. «Οι ενδείξεις για την επόμενη χρονική περίοδο είναι θετικές παρουσιάζοντας αυξημένη ζήτηση, με τη συχνότητα των κρατήσεων να φτάνει αυτή τη στιγμή τα επίπεδα του 2019 και τις αναζητήσεις των επισκεπτών για τη χώρα μας στις μηχανές αναζήτησης να παραμένουν αυξημένες», αναφέρει.

Aegean Airlines
Αεροσκάφος της AEGEAN

Αεροσκάφος της AEGEAN

Από πάντα μας έλεγαν ότι πρέπει να στοχεύουμε ψηλά, στον ουρανό. Χρειαζόμαστε όμως τα κατάλληλα μέσα. Κάποια από αυτά είναι τα αεροπλάνα της AEGEAN, πολλά περισσότερα από μία κατασκευή. Μία «γέφυρα» που συνδέει ανθρώπους, πολιτισμούς και κατ’ επέκταση όνειρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα