Aldemar Beach Resort
Ταξιδια

Στο δίλημμα νησί ή στεριά, η απάντηση είναι Πελοπόννησος και συγκεκριμένα: Aldemar Olympian Village

Olympian Village Beach Resort: Το παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ολυμπία, το οποίο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο Beach Resort
mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φέτος το καλοκαίρι απόλαυσε τον ήλιο, τη θάλασσα, την αμμουδιά, στο 5-star Olympian Village Beach Resort, μέλος του ομίλου Aldemar Resorts.

Αρχές Αυγούστου 2021. Λίγο πριν την άδεια και χωρίς κανονισμένες καλοκαιρινές διακοπές- κλασσικά εικονογραφημένα-. Ένα μολύβι και ένα χαρτί σημειωμένο με τέσσερις προορισμούς. Δύο από εμένα και δύο από το σύντροφο μου (ισότητα των φύλων, όπως βλέπετε) Μήλος, Αστυπάλαια, Ολυμπία και Ολυμπία. Ναι, καλά διαβάσατε. Ενώ μπορούσε να αναφέρει δύο καλοκαιρινούς προορισμούς, εκείνος επέμενε σε έναν. Η αλήθεια είναι ότι ως θερμή υποστηρίκτρια του Αιγαίου, ήθελα για μία ακόμη φορά κάποιο νησί. Ήταν όμως η σειρά του να διαλέξει και η σειρά μου ακολουθήσω.

Aldemar Beach Resort

Έκανα την έρευνα μου και έθεσα ένα και μόνο βέτο, τον τόπο διαμονής∙ ένα παραθαλάσσιο θέρετρο το οποίο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο Beach Resort. «Οκ. Πάμε, αλλά θα μείνουμε στο Aldemar Olympian Village», του λέω. «Ναι, εκεί έκλεισα. Μην ανησυχείς, δε θα σου λείψει τίποτα» μου απoκρίνεται και αναφωνώ με χαρά και ανακούφιση «Φαίνεται τέλειο!» (και πραγματικά είναι). Είχα αρχίσει να συνηθίζω την ιδέα του «φέτος δεν έχει νησί», μιας και απ' ό,τι είδα σε αυτό το μέρος το κύμα «σκάει» στα πόδια σου. Με φαντάστηκα όλη μέρα στην αμμουδιά με μία δροσερή φρουτοσαλάτα και ένα παγωμένο aperitivo. Η φαντασίωση μου βγήκε αληθινή, λίγο πολύ έτσι με βρήκε ο περσινός μαγικός Αύγουστος.

Σε μία αμμουδερή παραλία 2 χιλιομέτρων, στη Σκαφιδιά της Δυτικής Πελοποννήσου, περίπου 3 ώρες από την Αθήνα, στην ιστορική τοποθεσία της Ολυμπίας, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, συναντά κανείς το 5-star Olympian Village Beach Resort. Μέλος του ομίλου Aldemar Resorts, ο οποίος έχει στο portfolio του, 4 πολυτελή ξενοδοχεία, 1 κέντρο θαλασσοθεραπείας και 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του τουρισμού, το εν λόγω παραθαλάσσιο θέρετρο, με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην αυθεντική φιλοξενία, μου προσέφερε μία αξέχαστη εμπειρία διακοπών. Ακόμη, η ήπια αρχιτεκτονική του resort, ο προσανατολισμός του και η μεγάλη έκταση κατά μήκος της οποίας απλώνεται, μου χάρισε ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας.

Aldemar Beach Resort

Η προσωπική εξυπηρέτηση και ο ισορροπημένος συνδυασμός απλότητας και πολυτέλειας χαρακτηρίζει την εμπειρία στο Aldemar. Καθημερινά, άνοιγα τα μάτια μου και βρισκόμουν σε ένα πλήρως εξοπλισμένο bungalow με θέα το ελληνικό γαλάζιο… σκέτη μαγεία! Δεν ήθελα να σηκωθώ από αυτό το στρώμα. Ήθελα να μείνω όλη μέρα στο αφράτο συννεφάκι μου. Έβγαινα στο μπαλκόνι και χάζευα τριγύρω τα δωμάτια με τη μοιραζόμενη πισίνα. Luxury at its finest! Το ξενοδοχείο, επίσης, διαθέτει μεγάλη γκάμα μεγάλων και άνετων δωματίων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες (bungalows, οικογενειακά δωμάτια, οικογενειακά appartments, sharing pool bungalows και σουίτες).

 

Aldemar Beach Resort

Βουτιές στο μπουφέ και στo νερό

Η μέρα ξεκινούσε με ένα πλούσιο American style πρωινό με μπουφέ (ριφίλ παρακαλώ!) στο “Olympia”, ένα από τα εστιατόρια του Resort. Δε γινόταν να μην εκμεταλλευτώ την άκρως προνομιακή θέση του ξενοδοχείου, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα - θέση που προδίδεται και από τα συνθετικά της ονομασίας «Al..mar»- για αυτό και το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε πάντα παραλία! Εκεί, με απέραντη θέα στο Ιόνιο πέλαγος, απολάμβανα τον Αυγουστιάτικο ήλιο, που ίσα ίσα εισχωρούσε από τις «χαραμάδες» του ψάθινου καπέλου μου και την καυτή χρυσαφένια άμμο που κολλούσε στα πόδια μου. Η ξαπλώστρα ήταν πολύ αναπαυτική και έτσι έκανε πολύ πιο ευχάριστη την προσπάθεια μαυρίσματος. Τα νερά ήταν κρυστάλλινα και δροσερά, δελεαστικά για συχνές βουτιές ή πολύωρο κολύμπι. Highlight της παραλίας ήταν τα μαγικά ηλιοβασιλέματα που πραγματικά προκαλούσαν δέος, καθώς ο ήλιος «έσβηνε» και χανόταν στη θάλασσα. Το τέλειο σκηνικό για Beach (and Greek) Lovers! Εκτός από την ιδιωτική παραλία, το ξενοδοχείο διαθέτει πολλές πισίνες που μπορείς να δροσιστείς ή να αναπαυτείς με ένα ποτό στο χέρι από το pool μπαρ ή με ένα παγωτό ή και σαλάτα (αν είσαι της υγιεινής) από το self-service εστιατόριο Ambrosia.

Aldemar Beach Resort

Έμπειροι σεφ, ποιοτικές πρώτες ύλες, τοπικά προϊόντα: Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Όποιο φαγητό και αν δοκίμασα στο χώρο του Resort, ήταν πεντανόστιμο. Στο ξενοδοχείο λειτουργούν πέντε εστιατόρια με σύγχρονο και πλούσιο μπουφέ και εξαιρετικές a la carte επιλογές. Όλα τα πιάτα του καταλόγου -κρύα και ζεστά ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, και επιδόρπια- είναι βασισμένα στην πλούσια γεωργική παραγωγή της Πελοποννήσου, όπως εσπεριδοειδή, μελιτζάνες, ντομάτες αλλά και σε ντόπιες πρώτες ύλες. Μπορείς, ακόμη, να συνοδεύσεις το πιάτο σου με ένα αρωματικό κρασί παραγμένο από τοπικά σταφύλια! Οι έμπειροι σεφ προσφέρουν την έμπνευση τους σε κάθε πιάτο φτιαγμένο από χέρια, μυαλό και ψυχή. Χρησιμοποιώντας φρέσκα και ντόπια προϊόντα δημιουργούν εμπνευσμένες και υγιεινές εκδοχές κλασσικών συνταγών και δικαίως το φαγητό αποτελεί σήμα κατατεθέν των ξενοδοχείων της αλυσίδας Aldemar. Αυτό, φανερώνεται και από την επιτυχημένη συμμετοχή των δύο σεφ του Ομίλου, Γιώργου Χατζόπουλου και Μανώλη Ρουμπάκη, στο 2ο National Geographic Traveller Food Festival, την έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε το δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveller φέτος στο Λονδίνο, στις 16 και 17 Ιουλίου. 

Aldemar Beach Resort

Δραστηριότητες και all-inclusive Υπηρεσίες

“Celebrate Life”, αυτό είναι το μότο του ξενοδοχείου και αυτή ήταν και η δική μου εμπειρία. Ένας κόσμος γεμάτος ενέργεια και χαρά. To θαλάσσιο τοπίο και το άψογα διατηρημένο και καλαίσθητο περιβάλλον αποτελούσαν το σκηνικό των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Είτε είσαι φανατικός ποδηλάτης, είτε απλά απολαμβάνεις τη ποδηλασία, όπως εγώ, το Olympian Village είναι το ιδανικό μέρος. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνει και η πιστοποίηση του ως Bike Friendly ξενοδοχειακό προορισμό. Χαλαρωτικά, διασκεδαστικά ή πιο περιπετειώδη σπορ, βρίσκονται όλα στη διάθεσή σου: όλα τα θαλάσσια σπορ -από θαλάσσιο ποδήλατο έως θαλάσσιο αλεξίπτωτο-, όλα τα αθλήματα με μπάλα -από ping pong έως paintball-, καθώς και όλα τα αθλήματα χωρίς μπάλα – από yoga έως aerobic. Αν πάλι προτιμάς την πιο στατική γυμναστική, επισκέψου το πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο γυμναστήριο. Η δράση και η διασκέδαση δε σταματούν εδώ, καθώς μπορείς να επιλέξεις και ανάμεσα σε βραδιές live μουσικής και ντίσκο, πάρτυ στην παραλία και διαγωνισμούς χορού. Στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα προσθέσω το in-resort Shopping: σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει! Για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας, δοκίμασε τις υπηρεσίες Spa & Thalasso: μασάζ, θεραπείες ομορφιάς, χαλάρωσης και αναζωογόνησης για άντρες και γυναίκες.

Aldemar Beach Resort

Η ώρα του Παιδιού

Ως ενδεδειγμένο Family Resort, to Olympian Village δε γίνεται να μη μεριμνήσει για τα παιδιά. Το Olympian Kids Club, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο club για τους μικρούς επισκέπτες. Πρόκειται για ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την φροντίδα εκπαιδευμένων επαγγελματιών. Ακόμη, στις εγκαταστάσεις του θέρετρου υπάρχει μία υπαίθρια παιδική πισίνα και μια νεροτσουλήθρα 93 μέτρων, για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Ακόμη, στο ξενοδοχείο διατίθενται υπηρεσίες που επιτρέπουν στους γονείς να απολαύσουν ξέγνοιαστοι τις διακοπές τους, όπως κρεβατάκι μωρού, καροτσάκι, βρεφική μπανιέρα, υπηρεσίες φύλαξης παιδιού, δυνατότητα καθημερινής ετοιμασίας από τους έμπειρους Chef παιδικής κρέμας κ.α.

Αν και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένη (δυστυχώς), υπάρχουν πολλοί «θησαυροί» να ανακαλύψει ο επισκέπτης. Η Ηλεία δεν είναι γεμάτη ιστορία, είναι η ίδια η ιστορία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχαία Ήλιδα, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Πελοποννήσου και αρχαία πρωτεύουσα του νομού, καθώς και πλήθος αρχιτεκτονικών και ιστορικών αριστουργημάτων, όπως το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, κ.α.  Σε συνδυασμό με ένα γαλήνιο φυσικό τοπίο, η Ηλεία παρουσιάζει δαντελωτούς κόλπους με απέραντες αμμουδιές, πεδινές εκτάσεις, παραθαλάσσιους οικισμούς, ορεινά χωριά, γραφικά ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες, και δικαίως αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της χώρας.

Σε κοντινή απόστασή από το ξενοδοχείο, θα συναντήσεις τα παρακάτω μέρη, ιδανικά για μία σύντομη εξόρμηση: την Αρχαία Ολυμπία (35’), το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, τη Λίμνη Καϊάφα (40’), όπου μπορείς να απολαύσεις «θαλάσσιο» σκι και το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας (10’), η εικόνα της οποίας βρέθηκε σε μία σκάφη στη θάλασσα (εξ΄ου και η ονομασία). Κάνε μια στάση στο γραφικό και με έντονο παραδοσιακό χρώμα, Κατάκολο (15’). Παραμυθένιο φυσικό τοπίο, που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι κατοικούν νεράιδες, είναι οι καταρράκτες της Νεμούτα. Αν απολαμβάνεις το καλό κρασί, αφιέρωσε σίγουρα μία μέρα στα όμορφα τριγύρω οινοποιεία, που παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία τοπικών κρασιών.

Aldemar Beach Resort

Όμιλος Aldemar και Αξία της Βιωσιμότητας

Ένας επιπλέον λόγος, που προτείνω, ως τόπο διαμονής το Olympian Village της «οικογένειας» Aldemar, είναι ο σεβασμός του Ομίλου προς το περιβάλλον. Ο Όμιλος Aldemar Resorts, από το 1997, αναλαμβάνει περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοπορεί σε θέματα βιωσιμότητας και αειφορίας, υιοθετώντας πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο. Δείγμα της μεγάλης προσπάθειας διαχείρισης πόρων, πρώτων υλών και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, είναι το βραβείο που απέσπασε το Aldemar Olympian Village στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, για την εφαρμογή του προγράμματος «Κυκλική ροή και μείωση σπατάλης του νερού». Αναλυτικότερα, οι πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού επικεντρώνονται, αλλά δεν περιορίζονται, στη λεπτομερή και συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσης μέσω σύγχρονων και πιστοποιημένων συστημάτων, τον περιορισμό των ροών νερού και την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού. Σύμμαχοι στο σημαντικό αυτό έργο, εκτός από το προσωπικό, είναι και οι επισκέπτες, καθώς ενημερώνονται (όπως και εμείς) σχετικά με το στόχο του ξενοδοχείου να μπει το φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο των επιλογών μας. Ένιωσα τόσο όμορφα, γνωρίζοντας πως συνέβαλα και εγώ με το «λιθαράκι» μου στο σπουδαίο αυτό έργο.

Aldemar Beach Resort

ONE WEEK OFFER!

Λένε ότι το timing παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή, άλλωστε πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση «ήταν σωστό το timing». Αυτό πιστεύει και η ομάδα του Aldemar Olympian Village και το αποδεικνύει. Εάν είσαι και εσύ αναποφάσιστος/η και δεν έχεις κλείσει ακόμα τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή αν σκέφτεσαι μια επιπλέον μοναδική απόδραση, κάνε την κράτηση σου έως τις 31 Αυγούστου 2022 και θα λάβεις εκπτωτική τιμή για την περίοδο διαμονής: 05/08/2022 έως 22/10/2022 –τι καλύτερο από παράταση του καλοκαιριού έως και τον Οκτώβριο-. Συγκεκριμένα μείωση -10% για τα δίκλινα δωμάτια και για τα οικογενειακά δωμάτια και -15% για τα δωμάτια με μοιραζόμενη πισίνα και τις σουίτες. Ότι ονειρευόμουν πέρυσι, φέτος θα πραγματοποιηθεί. Δωμάτιο με μοιραζόμενη πισίνα it is!

Στο δίλημμα νησί ή στεριά, η απάντηση είναι Πελοπόννησος και συγκεκριμένα: Aldemar Olympian Village.

Δειτε περισσοτερα