Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, τρεις φωτογράφοι αποτυπώνουν τη δική τους Αθήνα μέσα από εικόνες, στιγμές και πρόσωπα της πόλης
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν βρεθείς στη Νάξο, μην χάσεις τα έργα του WD στο Αλυκό
Πώς μετέτρεψε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό στην τέλεια «open gallery»
Ο καλλιτέχνης WD (Wild Drawing) βρέθηκε το 2018 ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου. Τότε, παρουσίασε ένα solo project με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) και έφερε στο νησί μια σειρά τοιχογραφιών στο ίδιο σημείο που είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου. Ένα σημείο που από τότε, έγινε τουριστική ατραξιόν του νησιού.
Ο WD εμπνεύστηκε ξανά από το μοναδικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου συγκροτήματος, μετατρέποντας το σε μια «open gallery» με τη δύναμη που μόνο η Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο έχει. Τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τέχνη που επικοινωνεί άμεσα, γίνεται σημείο αναφοράς και τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό που ενώνει τα έργα του WD στο Unruly Days, είναι ο πειραματικός χαρακτήρας τους, η ελεύθερη δημιουργία του καλλιτέχνη και η συνομιλία του με το χώρο. Μια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή: ένας καλλιτέχνης δημιουργεί πολλαπλές τοιχογραφίες σε ένα σημείο μεταμορφώνοντας το σε μια υπαίθρια γκαλερί.
Λίγα πράγματα για τον WD (Wild Drawing)
O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας κι έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή graffiti / street art φεστιβάλ, σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής - Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο κι αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η δουλειά του που χαρακτηρίζεται από στοιχεία ρεαλισμού, κυρίως αναμορφική, είναι επηρεασμένη από Comics, Graphic Novels και Fantasy Art ενώ κοινωνικά φαινόμενα, lifestyle, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του. Αυτό που αγαπάει στο δρόμο είναι η ελευθερία έκφρασης, η επικοινωνία του με τον κόσμο και βέβαια το γεγονός ότι η Street Art είναι προσβάσιμη στον οποιοδήποτε χωρίς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς ή άλλους περιορισμούς. Επιπλέον, μέσα από τη δουλειά του στο δρόμο έχει την ευκαιρία μιλήσει για το μεγάλο θέμα της επανοικειοποίησης του Δημόσιου Χώρου. Όλα αυτά αντισταθμίζουν τον εφήμερο χαρακτήρα της τέχνης του - αν τον ενδιέφερε να κάνει έργα που να αντέχουν στο χρόνο, θα έκανε μόνο πίνακες. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.
Δειτε περισσοτερα
Για ακόμη μία χρονιά, ο Voice102,5 κατάφερε να μετατρέψει μια αθηναϊκή πλατεία σε μια μεγάλη γιορτή
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο γνωστός street artist μίλησε για την Αθήνα των αντιφάσεων
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος μας δείχνει εικόνες που αγαπά στην πόλη
Φωτογραφική σπουδή στο μοναδικό χωριό της Τήνου
Μια Γιορτή της Μητέρας γεμάτη μουσική, λουλούδια και χαμόγελα