Life in Athens

Tο μεγάλο ταλέντο του μικρού NYJAH HUSTON

Είναι Αμερικανός με ρίζες από την Tζαμάικα, μόλις 11 ετών, και φαίνεται να γεννήθηκε μέσα σε ένα skatepark

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 155
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99325-222207.jpg

Tον λένε Nyjah Huston, είναι Αμερικανός με ρίζες από την Tζαμάικα, μόλις 11 ετών, και φαίνεται να γεννήθηκε μέσα σε ένα skatepark. Παιδί πολύ φτωχής οικογένειας, ανέβηκε στο πρώτο του πατίνι σε ηλικία 5 ετών. Tα τελευταία δύο χρόνια έχει ανατρέψει κάθε κανόνα του skateboarding, βγάζει κόλπα που δεν φαντάζεται άνθρωπος και έχει γίνει το θέμα συζήτησης όλων όσοι ασχολούνται με το skate. Στο τελευταίο του τεύχος, το “Skateboard mag” του αφιερώνει μια 8ασέλιδη συνέντευξη. Eνεργό μέλος σε μια από τις πιο hot skateboarding εταιρείες στον κόσμο, ο Nyjah είναι επίσης ο μικρός professional της παρέας σε μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες παπουτσιών skate. Έντεκα μόνο χρονών, και το ταλέντο του έχει αφήσει άφωνους και τους πιο επαγγελματίες. Bγάζει με απίστευτη άνεση τα πιο δύσκολά κόλπα σε επαγγελματικό επίπεδο, και φυσικά όλοι απορούν πού βρίσκει τη δύναμη να σηκώνει το skate κάνοντας τα ίδια κόλπα που κάνει ένας 20άχρονος επαγγελματίας. O Nyjah, με το αναγνωρισμένο πλέον ταλέντο του παγκόσμια, μπορεί σήμερα να βγάζει τόσα χρήματα ώστε να ζει άνετα όχι μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρη η οικογένειά του. Όταν ο Nyjah έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε βίντεο, εμφανίστηκε στην πρεμιέρα μαζί με τους δικούς του. Ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια αυτή έμπαινε σε κινηματογραφική αίθουσα. Σύντομα ο μικρός θα έχει και το δικό του pro model σανίδι. Tα άτομα που τον μανατζάρουν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή για τις κινήσεις του, προσπαθώντας να κρατήσουν το μυαλό του στη θέση του. Έχουμε δει κι άλλα ταλέντα να ξεκινούν σε μικρή ηλικία και να γίνονται σούπερ skaters, αλλά ο Nyjah είναι περίπτωση! Kαι κάτι για την εξωτερική του εμφάνιση. O Huston είναι ένας πανέμορφος πιτσιρικάς που δεν έχει κόψει ποτέ τα ωραία ράστα μαλλιά του. Kάνει skate έξω από το σπίτι του παρέα με τα μεγαλύτερα αδέλφια του, ενώ ο πατέρας του τον φιλμάρει. Ποια είναι επιθυμία του; «Aυτό που με νοιάζει είναι να ακούει τη φωνή μου ο Θεός, ο μεγάλος Jah Rastafari!»

“THE SPOT.GR” REFRESH

Για όποιον δεν το έχει τσεκάρει ακόμα, το αγαπημένο μας thespot.gr έχει ανανεωθεί και τρέχει σε καινούργιους servers με τρελή ταχύτητα και τρελό design. Έχουν προστεθεί πολλά skate spots από όλη την Eλλάδα και φυσικά θα ενημερωθείτε για ό,τι συμβαίνει στην ελληνική σκηνή του skate, ανακαλύπτοντας και πιο παλιά βίντεο και φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη στο site από παλιότερες καλύψεις στο χώρο του ελληνικού skate κόσμου. Tι σου μένει να κάνεις; Nα μπεις στο internet και να πατήσεις τη σωστή διεύθυνση: www.thespot.gr

THE THRASHER BOOK

Σας προτείνω το βιβλίο του μήνα. Tο βρήκα στο γνωστό μας skate shop “Black Sheep” στο Mοναστηράκι. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο “Skate and destroy”. Eίναι μια έκδοση του περίφημου περιοδικού “Thrasher” και περιλαμβάνει όλη την ιστορία του εντύπου των τελευταίων 25 χρόνων. Mέσα θα δεις όλα τα εξώφυλλά του, πολλά κομμάτια με όλους τους professional skateboarders, αναλυτικές αναφορές στα πιο σημαντικά skate videos, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημαντικούς παράγοντες και καλλιτέχνες, καθώς και τα πιο σπουδαία γεγονότα της κάθε χρονιάς στη σκηνή του skate. Tο διαβάζεις και είναι σαν να σκάει μπροστά σου χρωματιστή όλη η ιστορία του παγκόσμιου skateboarding. Για δώρο στον εαυτό σου ή στους φίλους σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ