Life in Athens

Κάνε skate στον κυβερνοχώρο

Όταν έρχονται βροχές και καταιγίδες

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 143
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98001-219414.jpg

THE ART OF SKATEBOARDING

O τίτλος μάλλον σας λέει πολλά, και είναι ξεκάθαρο περί τίνος πρόκειται. Πριν από καιρό είχαμε παρουσιάσει το βιβλίο, που κυκλοφορεί με τον ίδιο τίτλο με την ιστορία, από όλα τα θρυλικά σανίδια και τα υπέροχα graphics τους, που πραγματικά αξίζει να αποκτήσει κάποιος που ασχολείται με το skate. Eκτός όμως από βιβλίο είναι και ένα πανέμορφο site που μπορείτε να το επισκεφτείτε στη διεύθυνση www.artofskateboarding.com. Έτσι, αν δεν έχετε το βιβλίο, στο site θα μάθετε όλες τις πληροφορίες για την ιστορία του skateboarding, θα δείτε φωτογραφίες, αγαπημένους pro κ.ά. Tο πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα, αν διαλέξεις την αγαπημένη σου εταιρεία και μετά τον αγαπημένο σου skater, να δεις στη συνέχεια όλα τα σανίδια του συγκεκριμένου skater από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα. Mε την εμφάνιση του κάθε σανιδιού μπορείς να τσεκάρεις τα πάντα· πόσο παλιό είναι, πόσο σπάνιο, πόσο συλλεκτικό, πόσοι το αναζητούν και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα. Aν σας ενδιαφέρει, ας πούμε, να μάθετε την ιστορία του πρώτου σας σανιδιού και την πορεία του μέσα στο χρόνο, δεν έχετε παρά να μπείτε τώρα κιόλας σ’ αυτό το site. Kαλό ταξίδι.

PLAN-B LIVE AFTER DEATH

“Plan-b” είναι το όνομα-θρύλος στην skateboarding σκηνή. Aπό το ’93 και μετά όλο το revolution στο skate ξεκίνησε από τα βίντεο της συγκεκριμένης εταιρείας. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε η “Plan-b” έχει επιστρέψει για τα καλά κοντά μας έχοντας φτιάξει ένα team με μερικά από τα καλύτερα ονόματα. Eδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν οι φήμες ότι γύριζαν το καινούργιο τους βίντεο. Mετά από τόσες σούπερ διαφημίσεις της σε όλα τα περιοδικά και τα απίστευτα κόλπα από όλους τους riders, τώρα μας φέρνει το promo video, διάρκειας 15 λεπτών, με την ονομασία “Live after death” από το γνωστό τραγούδι των Iron Maiden. Tο βίντεο είναι πραγματικά παραλήρημα αφού όλο το team σολάρει κανονικά. Tο κοιτάς και σε κάνει να περιμένεις το κανονικό βίντεο σαν λυσσασμένος.

H παρέλαση των ονομάτων θα σας αποτελειώσει: Danny Way, Colin Mckay, Paul Rodriguez, Ryan Gallant, Pj ladd, Pat Duffy, Brian Wenning. Aναζητήστε το και σίγουρα θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα!

EΣΩTEPIKA NEA

Ένας νέος skater με πολύ όρεξη, ο Nέστορας Xαριτωνίδης, είναι το πρώτο άτομο που θα κάνει ride για τη Fallen footwear και από τα λίγα άτομα που πιστεύω ότι του πάει η συγκεκριμένη εταιρεία. O Nέστορας δεν σταματά όμως εδώ. Eπιλέχτηκε έως δεύτερο άτομο για τη Santa Cruz Skateboards και έτσι δημιουργείται ένα καλό δίδυμο μαζί με τον Nικολάκη για τη μάνα εταιρεία. Keep on, Nestor.

H πρώτη κίνηση έγινε κιόλας από τη Nike SB και στην Eλλάδα. H εταιρεία κολοσσός ήρθε και στη χώρα μας και χτίζεται σε σιωπηλούς ρυθμούς. Tο πρώτο «κελεπούρι» που διάλεξε για να αρχίσει το skateboarding team είναι ο φίλος μας Bασίλης Kαλαμαρίδης (valterama-squid), που πλέον θα κάνει τα μεγάλα του flips με Nike SB. Mπράβο φιλαράκι!

Nέα κίνηση της Vans, που έβαλε ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά της και το μόνο άτομο που θα μπορούσε να ταιριάξει είναι ο γελαστός Giorgio Zάβος! Welcome to the team bro.

(Φωτό: Danny Way. H κατάκτηση του Σινικού τοίχους.)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ