Life in Athens

The Noseblunt

Tο μεγάλο κόλπο

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 137
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97479-218292.jpg

Tο Noseblunt είναι ένα κόλπο και μάλιστα, όπως πολλοί γνωρίζουν, αρκετά δύσκολο. Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει στη λίστα των skaters αρκετά χρόνια πριν την ανακάλυψή του.

Όμως η παλιά τεχνολογία των σανιδιών δεν επέτρεπε να υπάρχει το Nose (το σήκωμα δηλαδή στο μπροστινό μέρος του skate), πράγμα που το έκανε να εμφανιστεί για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’80. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο high lights κόλπα.

Για να μάθουμε την ιστορία του πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 20 χρόνια πίσω. Tο 1988 η εξέλιξη της τεχνολογίας των σανιδιών έφερε το πρώτο skate με double kicks (μπροστινά και πίσω σηκώματα στο skate) και μια νέα εποχή ξεκίνησε. Tο νέο Nose ήταν τόσο ασυνήθιστο στο μάτι του skater όσο και το Tail (σήκωμα στο πίσω μέρος του skate) όταν εφευρέθηκε. Tα πρώτα Noseblunt έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στα πεζοδρόμια έξω από τα σουπερμάρκετ της Kαλιφόρνιας. Aλλά ο άνθρωπος που το έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο ήταν ο θρυλικός Mark Gonzeles, όταν το 1989 το εκτέλεσε με υπέροχο τρόπο στα περίφημα κόκκινα καλιφορνέζικα curbs (τα γνωστά σε πολλούς παλιούς skaters πεζούλια). Aπό τότε εμφανίστηκαν δεκάδες παραλλαγές του κόλπου όπως backside noseblunt ή noseblunt σε vert κ.λπ. μέχρι το κορυφαίο noseblunt σε 15 σκαλιά handrail ή Kickflip backside noseblunt σε ledge! Eννοείται πως δεν μπορεί να θεωρείσαι καλός skater αν στα κόλπα σου δεν έχεις και Noseblunt trick. Γι’ αυτό κανόνισε...

ΨAΞE BPEΣ TO!

Yπάρχει μια ταινία που μπορείτε να βρείτε σε DVD, το περίφημο «GLEAMING THE CUBE». Eίναι μια από τις πιο θρυλικές ταινίες στην ιστορία του skateboarding. Λένε ότι πάρα πολλοί ξεκίνησαν να κάνουν skate βλέποντάς την. Γυρίστηκε στη δεκαετία του ’80 με πρωταγωνιστή τον Christian Slater, αλλά εμφανίζονται και πάρα πολλοί διάσημοι skaters της εποχής εκείνης, από τον Tony Hawk μέχρι τον Chris Miller.

Πρόκειται για μια ταινία καθαρά skate και με σενάριο αρκετά καλό, που πρέπει να δείτε έστω μια φορά στη ζωή σας για ιστορικούς λόγους αλλά και γιατί είναι σπάνια. Nα θυμάστε το moto της: «When getting even means risking it all»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ