Ο ιδρυτής του σωματείου Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία μιλάει στην ATHENS VOICE
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Γιάννης Παυλίδης και η ακατάστατη ομορφιά της Αθήνας
Νεράντζια, γιασεμιά, καλοκαιρινά σινεμά, νυχτερινή ζωή και μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις συνθέτουν τη γλυκιά αυθεντικότητα της Αθήνας: Η Αθήνα του Γιάννη Παυλίδη
Αυτό που μου αρέσει στην Αθήνα, μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, ενέργεια και αυθεντικότητα, είναι η ωραία ακαταστασία της. Η μη κανονικότητά της, η εναλλαγή άναρχου αστικού τοπίου με σημαντικά αρχαία μνημεία, οι γειτονιές με ιδιαίτερο χαρακτήρα (εναλλακτικές, πολυπολιτισμικές, ιστορικές), που την κάνουν στα μάτια μου πολύ «ανθρώπινη».
Δεν είναι κουκλίστικη, δεν είναι παραμυθένια όπως κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι όμως γλυκιά με μια ιδιόμορφη ομορφιά και με έντονη νυχτερινή ζωή, λες και δεν κοιμάται ποτέ. Με πολλά θέατρα, καφέ, γκαλερί, μουσικές, πλατείες, ωραίο καιρό, καλοκαιρινά σινεμά με θέα στα αστέρια, καλό σουβλάκι, πολλές γαστρονομικές επιλογές και με ένα άρωμα κάπου ανάμεσα στα άνθη των νερατζιών την άνοιξη και του γιασεμιού το καλοκαίρι.
→ Ο Γιάννης Παυλίδης είναι ζωγράφος.
Δειτε περισσοτερα
Σε αρχιτεκτονική του Τσίλερ που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα
Η κωμικός και συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή πίσω από τα viral
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στο Αθλητικό Πάρκο του Φωκιανού, με ελεύθερη είσοδο, αθλητικές δράσεις, συζητήσεις με ειδικούς και μαθήματα ΚΑΡΠΑ