Life in Athens

Skateboarding και κρίση

Όπως αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, τα πράγματα είναι αρκετά σφιχτά για την οικονομία της χώρας μας.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 321
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9640-21855.jpg

Όπως αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, τα πράγματα είναι αρκετά σφιχτά για την οικονομία της χώρας μας, με λίγα λόγια έχουμε αγγίξει πάτο. Ακούς διάφορες απόψεις και σενάρια καθημερινά που φέρνουν στην επιφάνεια την αβεβαιότητα και τη φοβία μέσα στο μυαλό τον ανθρώπων, με αποτέλεσμα η λέξη μέλλον να διαγράφεται από το λεξιλόγιό μας. Βρίσκουμε παρηγοριά μόνο στο γεγονός ότι δεν είμαστε τα μοναδικά «μαύρα πρόβατα» του πλανήτη. Το πρόβλημα της κρίσης επηρέασε σαφώς και την παγκόσμια σκηνή του skateboarding. Τα πράγματα άλλαξαν, έγιναν πιο σφιχτά, οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν είναι τόσο γενναιόδωρες όσο παλιά και οι επαγγελματίες skaters αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη μείωση των προσφερόμενων αγαθών, αγαθά απαραίτητα για να συνεχίσει ένας skater τις προσπάθειες (σανίδια, ρούχα, παπούτσια), αλλά και διακοπή της μηνιαίας πληρωμής για κάποιους.  Αμερικανικές εταιρείες που είχαν δημιουργήσει ευρωπαϊκά teams διαλύθηκαν κρατώντας μόνο τα μεγάλα ονόματα, τα τμήματα μάρκετινγκ κάθε εταιρείας κάνουν μόνο προσεκτικές κινήσεις και απανωτές περικοπές, κάποια skateparks έβαλαν λουκέτο. Skate εταιρείες απολύουν προσωπικό, οι διαφημίσεις γίνονται πιο επιλεκτικές, μαγαζιά που δεν έχουν μπίζνες πλαν κλείνουν κ.ά. Δεν διαφέρει πολύ η κατάσταση στην Ευρώπη από τα δικά μας χάλια. Η νέα χρόνια λένε ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις – πόσες ακόμα απορούμε; Στην ελληνική skateboarding σκηνή έχουν γίνει ήδη αρκετές ανακατατάξεις, πολλά αλλάζουν και θα αλλάξουν, οι εταιρείες αρχίζουν να μειώνουν τον αριθμό ατόμων που χορηγούν και εργάζονται, μείωση αγαθών και για τους Έλληνες skaters, τα tours έχουν σχεδόν χαθεί ή έχουν μειωθεί κατά πολύ, μαζί και τα contests, αρκετά μαγαζιά έκλεισαν. Πού θα βγάλει όλο αυτό κανείς δεν ξέρει, ίσως είναι και καλό να καθαρίσει το οπτικό πεδίο, όποιος έχει  δύναμη θα αντέξει και, πού ξέρεις, μετά από τη βροχή βγαίνει πάντα ήλιος… Γι’ αυτό, skaters, κάντε απλά αυτό που γνωρίζετε και αγαπάτε με τα λίγα που διαθέτετε ώστε να περνάτε καλά, δίνοντας χαρά στους εαυτούς σας, τα καλύτερα έρχονται, αυτό να είναι το μότο ζωής μας και... keep skating!  

billygee23@yahoo.gr

Day tripper στον Βόλο

Ο Βόλος είναι μια από τις καλύτερες καβάτζες για τους skaters, αφού διαθέτει πολλά και διαφορετικά hot spots. Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία που βρήκαμε για όσους έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν αυτές τις μέρες εκεί. Για πρώτη φορά στον όμορφο Βόλο διοργανώνεται ένα skateboarding event στο φρέσκο skateshop με το όνομα “Boneless”. 30 & 31 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι το “Day tripper” θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου και θα μαζέψει όλη την ελληνική σκηνή. Ο διαγωνισμός θα είναι το καλύτερο line (συνεχόμενα κόλπα) σε κάποιες κατασκευές που έχει φτιάξει η οργανωτική ομάδα του event. Οι ημιτελικοί θα γίνουν το Σάββατο και οι τελικοί την Κυριακή, όπου θα ξεχωρίσει μόνο ένας και θα φύγει με χρηματικό έπαθλο στην τσεπούλα του. Περισσότερες πληροφορίες στο 24210 31252 και στο info@boneless.gr. Ραντεβού λοιπόν στον Βόλο, skaters!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

● Νέο απόκτημα αρκετά φρέσκο για τη Matixclothing λίγο πριν φύγει το 2010. Ο Μιχάλης Βασιλάκης (Roni) θα αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη εταιρεία ρούχων. 

● Το colorskateshop τοποθέτησε ακόμα 2 νέα μέλη στην ομάδα του. Ο Χάρης Μάρκου και ο Θανάσης Φλόκας θα χρωματίζουν την πόλη με τα κόλπα τους. 

● Το promoβίντεο της ελληνικής εταιρείας konxompanx είναι online και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο tekmor.gr.

● Mία ολόφρεσκη νέα βίντεο παραγωγή του Κώστα Μάνδυλα με το όνομα “2 a.m.” είναι online. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο www.flipsidemag.gr. Στο βίντεο εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης και Πάνος Λούπης σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ guests είναι ο Βασίλης Τόσκας και ο Giorgio Ζάβος... Enjoy!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ