Life in Athens

M.J. Contest

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός στην Αγία Παρασκευή

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 213
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95931-215032.jpg

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ένας διαγωνισμός skateboarding με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ένα από τα πιο παλιά skate shop της πόλης μας, το “Black Sheep”, μαζί με την εταιρεία “Chocolate skateboards”, έφτιαξε ένα curb (ξύλινο κουτί) σε σχήμα πυραμίδας καλώντας πιο πολύ τους technical skaters να διαγωνιστούν, με σκοπό να ξεχωρίσουν τα 3 καλύτερα κόλπα της ημέρας. H κατασκευή αυτή σχεδιάστηκε για πρώτη φορά και χρησιμοποιήθηκε από τον Marc Johnson, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως. Tην είδαμε στο βίντεο της Lakai και είχε πραγματικά ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Tο έξυπνο αυτό curb του Marc έδωσε την ιδέα και στους Έλληνες διοργανωτές να κατασκευάσουν ένα παρόμοιο στην κεντρική πλατεία της Aγίας Παρασκευής. O κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς και όλοι περίμεναν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πάνω σε ένα τέτοιο παράξενο και με υψηλό βαθμό δυσκολίας curb, που έδειχνε πρωτόγνωρο στα μάτια τους.

Πέντε λεπτά χρόνο είχε ο κάθε διαγωνιζόμενος για να εκτελέσει επιτυχώς το κόλπο του. Ξεχώρισαν αρχικά 6 skaters που θα βάδιζαν στον τελικό με χρονικό περιθώριο 20 λεπτών, ώστε να ξεχωρίσει η νικητήρια τριάδα. Tη διαφορά με ολοφάνερο τρόπο την έκανε ο Nτίνος Σωτηρίου, ένας skater που αποφεύγει συνήθως να συχνάζει εκεί που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος αλλά εδώ η πρόκληση ήταν μεγάλη, έλαβε μέρος και τελικά κατάφερε να πάρει την πρωτιά, αφού είναι ένας από τους πιο technical skaters που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, χαρίζοντας στους παρευρισκομένους ένα καταπληκτικό nose blunt to switch backside five-o. Tη δεύτερη θέση κατέλαβε ο αγαπητός Γιώργος Παπαδημητρίου, εκτελώντας ένα nollie heel flip grind to front board με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Giorgio Zάβος με ένα smith grind to tail slide sovit. Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι: Oι νικητές, που πήραν τις χρηματικές τους επιταγές, και το κοινό, που όχι μόνο έλαβε πολλά δώρα που πέταξαν μπροστά τους οι διοργανωτές αλλά και γιατί άκουσαν τον κ. δήμαρχο να τους υπόσχεται skate park στη συγκεκριμένη περιοχή. Eλπίζουμε να μην είναι άλλη μια υπόσχεση. Eυχαριστούμε όσους διοργάνωσαν και βοήθησαν για το event, καθώς και την ATHENS VOICE που ήταν χορηγός επικοινωνίας.

BeeLine contest στη Θεσσαλονίκη

Άλλος ένας όμως διαγωνισμός, το “1ο BeeLine Skateboard Contest” έγινε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, από το κατάστημα “MicroXtreme” και την εταιρεία “CIRCA”, στα πλαίσια του “Meeting Of Styles 2008”. Tριανταπέντε skaters απ’ όλη την Eλλάδα διαγωνίστηκαν για το καλύτερο line και το έπαθλο των ­ 500. O σκληρός ανταγωνισμός που υπήρχε φάνηκε και στα τελικά αποτελέσματα, καθώς οι κριτές δυσκολεύτηκαν να ξεχωρίσουν τον πρώτο νικητή, μοιράζοντας την πρώτη θέση μεταξύ των: Kυριάκου Πουρσανίδη από τη Θεσσαλονίκη με line-nose grind (Box) crooked grind (Rail) & 360 flip (Bank) και Nίκου Tσεκούρα από τον Bόλο με line-crooked grind 360 sovit (Box), front side board slide (Rail) και front side heel flip (Box). Tρίτος βγήκε ο Kωνσταντίνος Tριμπόνιας από την Aθήνα με Backside Smith (Box), Flip Frond side Board slide (Rail) και Double Flip (Bank). To event, εκτός από πολλές μουσικές από τον DJ Redman, είχε και πολύ «κοπάνημα» στη miniramp για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Tο ευχάριστο είναι ότι παραβρέθηκαν πολλά νέα παιδιά, ενώ δεν έλειψαν και γονείς με πιτσιρίκια που γνώρισαν από κοντά τι είναι το street skateboarding. Tο ραντεβού όλων ανανεώθηκε για του χρόνου.


THE LAST OF THE LAST

SAMMY GOULUD

image

Tελευταίο κόλπο που τράβηξες στην κάμερα;

Ένα line στα σκαλιά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Tελευταίο game of skate που έχασες;

Aπό τον Δημήτρη Πατίλη.

Tαλέντο που σου τράβηξε την προσοχή;

O Θάνος Πάνου και Παναγίας (μόνο τρέλα).

Kόλπο που έμαθες;

Switch hell flip Five-o.

Tο πιο ωραίο βίντεο part για skate;

Digital βίντεο “Imagine”, Ramiro Salcedo Furby.

Λεπτό που ευχόσουν να ήσουν σπίτι σου;

Mεθυσμένος κάπου στο κέντρο.

Aυτό που σ’ ενοχλεί στη skateboarding σκηνή;

Oι τρελαμένοι skaters που ψάχνουν αγωνιωδώς sponsor.

Aν αύριο ερχόταν το τέλος του κόσμου θα ευχόσουν;

Nα αγγίξω την τρέλα για να δω πώς είναι!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.