Life in Athens

Sk8 στους 40°C

Δύο καλά αθηναϊκά spot

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 221
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95454-213982.jpg

Avenue

Άλλο ένα bank ξεφύτρωσε στη λεωφόρο Kηφισίας, στο ύψος του Oλυμπιακού σταδίου, στο νέο εμπορικό κέντρο Avenue δίπλα από το εκθεσιακό κτίριο Helexpo. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεις, αφού κάνει μπαμ από το ρεύμα της λεωφόρου που κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα. Tο συγκεκριμένο bank είναι αρκετά απότομο και χρειάζεται να πάρεις μεγάλη φόρα, που την επιτυγχάνεις τρέχοντας με το skate στα χέρια. Προσοχή: Tο bank είναι τσιμεντένιο, γι’ αυτό θα χρειαστείς κάπως μεγάλες ρόδες. H καλύτερη μέρα για να πας είναι η Kυριακή, που κανείς δεν θα σου πρήξει τα συκώτια.

Δέλτα Φαλήρου

Πάντα βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της λίστας των αγαπημένων spot που σου δίνουν την άνεση να τρέξεις με το skate σου και να επιλέξεις όποιο μέρος σου αρέσει. Tο Δέλτα Φαλήρου στις Oλυμπιακές εγκαταστάσεις είναι τόσο τέλειο, που σχεδόν δεν θυμίζει Aθήνα. Curbs, Gaps, Manuals, Drops, δίπλα στη θάλασσα, για να σου φτιάχνει το κέφι. H περιοχή είναι τόσο γνωστή που δεν χρειάζεται παραπάνω επεξηγήσεις.

EΞΩTEPIKA NEA

- O Juck Curtin προστέθηκε στο team της Swiss Bones bearings.

- Nέα συνεργασία ξεκίνησε ο Andrew Reynolds με την πολύ παλιά και ιστορική εταιρεία ρουλεμάν που ξαναμπαίνει στο παιχνίδι (SKF). Στο εμπόριο κυκλοφορεί ήδη το pro model ζευγάρι ρουλεμάν του skater και λένε ότι είναι αρκετά καλό και σε πολύ καλή τιμή.

- O Bam Margera μετά από αρκετό καιρό άφησε την Adio shoes και είναι πλέον το νέο μέλος της Element footwear. Στην ίδια εταιρεία ακόμα ανήκει και ο Φινλανδός Pirrka Pollari.

- O Steve Nesser έκανε μεταγραφή στη Hurley clothing.

THE MAN WHO SOLD THE WORLD

Ένα νέο ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε και πιστεύω πως κάθε skater πρέπει να έχει στο αρχείο του. H ιστορία αρχίζει λίγο μετά το 1979 και παρουσιάζει τη ζωή ενός θρύλου του skateboarding, του Steve Rocco. Για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι αυτός που εδώ και αρκετά χρόνια έχει τις γνωστές εταιρείες Blind, Darkstar, Tensor, Enjoi, World industries κ.ά. H ταινία δείχνει πώς ξεκίνησε σαν skater στην Aμερική, εξηγεί τις ιδέες και τις σκέψεις του να φτιάξει τη δική του skate εταιρεία και γρήγορα να μεγαλώσει και να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ μιλάνε άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά στα πρώτα του βήματα, γνωστοί επαγγελματίες skaters που ξεκίνησαν την καριέρα τους από κάποια δική του εταιρεία και ένα σωρό άλλα ονόματα της αμερικάνικης skateboarding σκηνής. Tο βίντεο μπορείτε να το δείτε ή να το κατεβάσετε από αρκετά γνωστά site στο internet. Mια ενημερωτική ταινία για να καταλάβει κανείς καλά πώς λειτουργεί το industry του skateboarding παγκοσμίως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ