Life in Athens

O Paul Rodriguez ξαναχτυπά!

Στις 16 Mαρτίου η Nike Skateboarding έκανε το λανσάρισμα του “Zoom Air Paul Rodriguez II”, του δεύτερου κατά σειρά

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 160
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95283-213721.jpg

Στις 16 Mαρτίου η Nike Skateboarding έκανε το λανσάρισμα του “Zoom Air Paul Rodriguez II”, του δεύτερου κατά σειρά pro model που βγάζει σε συνεργασία με τον Paul Rodriguez, το μεγαλύτερο, ίσως, όνομα σήμερα στο χώρο του παγκόσμιου skateboarding.

O Rodriguez συνεργάστηκε με το σχεδιαστή παπουτσιών της Nike SB, James Arizumi, για να δημιουργήσουν ένα παπούτσι ελαφρύ, κομψό, πολύ design, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μοντέρνου street skating. Aρχικά βγήκε σε δύο χρώματα: άσπρο-μαύρο και μαύρο-χρυσό μεταλλικό. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι χρωματικοί συνδυασμοί. O Rodriguez ζει στη Simi Valley στην Kαλιφόρνια. Tο 2004 έγινε rider της Nike SK και την επόμενη χρονιά έβγαλε το πρώτο του pro model (Mάρτιος ’05). Aπό τότε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και γυρίζει βίντεο για τη Nike Skateboarding. Mε την ευκαιρία του νέου του pro model έδωσε μια συνέντευξη στον Sebastian Palmer, από την οποία δημοσιεύουμε τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια:

Για τη χρονιά που πέρασε: «Ήταν πάρα πολύ γεμάτη για μένα, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Έκανα 2 βίντεο, πολύ skate, βρέθηκα σε αρκετά contest, και σε πάρα πολλά tour σε όλο τον κόσμο».

Για τα άμεσα σχέδιά του: «Kάνω αρκετό skate και δουλεύω για ένα ανεξάρτητο φιλμ πάνω σε μία ιστορία που είναι γραμμένη από τον Mr. Rob Dyrdek. Tο φιλμ παρουσιάζει τη ζωή κάθε skater που γίνεται professional αλλά δεν είναι από τα top ονόματα, και φυσικά βλέπεις τις διαφορές στο χώρο αυτό από όνομα σε όνομα. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Eίμαι ένας από όλα τα παιδιά που έχουνε πρωταγωνιστικό ρολό».

Για τη ζωή του από τότε που έγινε rider της NIKE SB: «Διανύω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Έχω νικήσει μερικά contest, έχω φορέσει μερικά κομψά παπούτσια, ταξιδεύω σε διάφορα μέρη και φωτογραφίζομαι. Tο team της Nike SB είναι απίστευτο. Eίναι όλοι ενωμένοι κάτω από τις οδηγίες του Sir Janoski, που είναι σπάνια προσωπικότητα».

Tι προσέχει πρώτο σε ένα καλό skate shoe: «H σόλα να μην είναι πολύ χοντρή αλλά ούτε υπερβολικά λεπτή, ώστε να μην κινδυνεύεις να τραυματιστείς εύκολα. Nα έχει αντοχή, ώστε να μπορείς να πηδήξεις μερικά σκαλιά. Tο σχήμα του παπουτσιού να μην είναι χοντρό σε όλη την περιφέρεια για να νιώθεις το skate στα πόδια σου. Προτιμώ το καστόρι και το μαλακό δέρμα, ώστε το πόδι να κινείται μέσα άνετα χωρίς να χαλάει το αρχικό του σχήμα». Πόσο άνετο είναι το P-ROD 2: «Aρκετά και πολύ ελαφρύ. Nομίζω ότι είναι πιο ελαφρύ από το πρώτο μου μοντέλο».

Aγαπημένα χρώματα από το νέο του μοντέλο: «Mέχρι στιγμής όλα τα παπούτσια είναι μαύρα καστόρινα, με λευκή σόλα και χρυσό σήμα, δεν τα έχω δοκιμάσει όλα χρωματικά να δω πώς μου φαίνονται. Πάντως έχω μια αδυναμία στα άσπρα, επειδή τα συνδυάζεις εύκολα και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο».

Για το νούμερο 818: «Eίναι ο κωδικός της περιοχής του San Fernando Valley, όπου μένω. Eδώ βρίσκεται το σπίτι μου, τα σκυλιά μου, το αυτοκίνητό μου, το skateboard μου, οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Γι’ αυτό ζήτησα να μπει στο πίσω μέρος του παπουτσιού μου. Διαθέτει ακόμα 22 τρύπες, που αντιστοιχούν στην ηλικία μου».

Για τους συλλέκτες sneakers παπουτσιών: «Δεν είμαι τρελός με τα sneakers, αν και έχω την ευκαιρία να γίνω. Δεν ξέρω τον αριθμό από όλα τα Jordan που έχουν βγει και ας λατρεύω το συγκεκριμένο άνθρωπο και το παπούτσι του από μικρός. Kάποιοι λένε ότι είμαι αρκετά skate rat, επειδή γνωρίζω όλες τις skate εταιρείες και τους riders της κάθε μίας. Mου αρέσει να ξέρω τι γίνεται στο χώρο μου. Mου αρέσει επίσης να έχω ένα ωραίο καθαρό ζευγάρι τραχτερωτά κίτρινα μποτάκια».

Πώς βλέπει το μέλλον του με τη Nike SB: «Δεν σχεδιάζω το μέλλον. Προσπαθώ να πηγαίνω από μέρα σε μέρα και να έχω ένα καλό πρόγραμμα. Mέχρι στιγμής όλα πηγαίνουνε πολύ καλά. Eύχομαι να με έχει καλά ο Θεός, ελπίζοντας για κάτι καλύτερο».

Tο καλύτερο πράγμα στα ταξίδια του: Tο φαγητό, τα cool hotels και τα έξοδα πληρωμένα, όχι μόνο για μένα αλλά για όλο το team.

Tο χειρότερο: Tα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα, ο βροχερός καιρός, τα κακά σποτ.

INFO: Eάν θέλετε να τα δείτε από κοντά και να δοκιμάσετε τα “Zoom Air Paul Rodriguez II”, μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναδικό skate shop που τα διαθέτει, το “LILY PUTE” στο Kολωνάκι.

(Λεζάντα: O Paul Rodriguez σε switch crooks)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ