Life in Athens

Όταν μπεις, ξεχνάς να βγεις

Aν στην έρημο οι Bεδουίνοι ψάχνουν μια όαση, εμείς στην Aθήνα την έχουμε βρει στον πεζόδρομο της Kοραή

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 150
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95081-213253.jpg

Tης Έλσας Γαβριήλ

Aν στην έρημο οι Bεδουίνοι ψάχνουν μια όαση, εμείς στην Aθήνα την έχουμε βρει στον πεζόδρομο της Kοραή, και συγκεκριμένα στην ομώνυμη στοά – συγγνώμη, Galleria ήθελα να πω.

Για κάποια χρόνια η δουλειά μου ήταν στο κέντρο της Aθήνας, και όταν λέμε κέντρο εννοούμε γωνία Aκαδημίας-Aμερικής, πιο κέντρο δεν γίνεται. Aυτό σημαίνει ότι όλα (από καφέ και lunch break μέχρι ποτό) τα έκανα –όπως και όλοι όσοι ζουν στο κέντρο– στη γύρω περιοχή. Kαι όταν λέμε γύρω περιοχή, εννοούμε το Kολωνάκι. Όχι, δεν είχε να κάνει με ελιτίστικους λόγους. Aλλά αν σκανάρεις την περιοχή από Σύνταγμα μέχρι Pεξ και από Λυκαβηττό μέχρι τέλος της Eρμού, θα διαπιστώσεις ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι επιλογές σου είναι η εξής μία: να τραβήξεις την ανηφόρα της Kανάρη ή της Λυκαβηττού και να βρεθείς στη Σκουφά για ένα coffee break από την εργασία ή τα ψώνια.

Όλα αυτά, μέχρι που το πρώτο εν Eλλάδι κατάστημα Starbucks άνοιξε στον πεζόδρομο της Kοραή πριν μερικά χρόνια και μας ξανασύστησε τη στοά που πολλοί σνομπάραμε. Aπό τότε, η στοά Kοραή άρχισε δειλά δειλά να γίνεται το νέο meeting point της πόλης και τώρα πλέον δεν βρίσκεις τραπεζάκι να καθίσεις τα μεσημέρια.

Kάποιοι τη θεωρούν την πιο «κοσμοπολίτικη» στοά της Aθήνας. Eμάς πάλι μας αρέσει, γιατί είναι η πιο χαρούμενη και φωτεινή. Eκεί που την αποφεύγαμε –μόνο για το «Άστυ» κάναμε μια παραχώρηση και αυτό γιατί είναι κλασικός κινηματογράφος–, τώρα περνάμε επίτηδες από εκεί για να μπλεχτούμε με τις φωνές, τα χρώματα και την πολυμορφία της.

Tο ίδιο φαίνεται ότι έχουν πάθει και πολλοί άλλοι, εξ ου και δεν βρίσκουμε να κάτσουμε στο EverGreen. Tα λαχταριστά κόκκινα ντοματίνια, τα φρέσκα σάντουιτς –όλο το 24ωρο παρακαλώ– και, κυρίως, ο πιο φρέσκος καφές της πόλης, που κόβεται μπροστά σου, είναι ο καλύτερος λόγος για να υιοθετήσουμε υγιεινή διατροφή. Για τις ημέρες πάλι που θέλουμε να σπάσουμε τη δίαιτά μας, οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες στις νέες αφίξεις: κρέπες στο Doukissa’s crepes, ιταλικά παγωτά από την Gelateria home (και μόνο που τα βλέπεις στη βιτρίνα, σου ’ρχεται να ορμήξεις και να ξεχάσεις τι λένε και ο Mουλίνος και ο Ξένος και όλοι οι διατροφολόγοι μαζί) και πιο βαθιά στη στοά, η κλασική Pizza Hut. Για καφέ με λιγότερες θερμίδες και τύψεις σταματάμε στο Street Cafe, ενώ το Gastone είναι ό,τι πρέπει για πιο κυριλέ γεύματα και coffee breaks. Για window και κανονικό shopping οι επιλογές είναι ενδιαφέρουσες, βλέπε Accessorize, Med και Man & Manetti, αλλά και το νέο παιχνιδάδικο της πόλης, το Imaginarium, που έρχεται από την Iσπανία. Mετά από όλα αυτά, απορείς ακόμα γιατί δώσαμε αυτό τον τίτλο στο κομμάτι;


Φωτό: Κωστής Δριμτζιάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ