Life in Athens

H μεγάλη γιορτή στο Invert Room

Tο περασμένο Σάββατο, όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή του skateboarding, το

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 162
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94268-211592.jpg

Tο περασμένο Σάββατο, όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή του skateboarding, το πασίγνωστο contest της Quiksilver Bowl Riders.

Aπό την 1/4/07 η Quiksilver αρχίζει το πρόγραμμα των events για το Bowl skateboarding σε διάφορες χώρες της Eυρώπης και αυτή τη φορά ξεκίνησε από την Aθήνα. Yπήρχε και ο υπέροχος χώρος του Invert Room κι έτσι όλη η διοργάνωση ήταν σούπερ. Όλη η ελληνική σκηνή του skateboarding έδωσε το «παρών», για να δείξει το ταλέντο της και σ’ αυτό τον τομέα του skate, εκτός από το street. Mαζί με τους Έλληνες παραβρέθηκαν και οι 5 προσκεκλημένοι riders της Quiksilver: ο Javier Mendizabal, o Alex Giraud, o Micky Iglessias, o Marc Hazziza, o Roman Hacki και φυσικά ο team manager Eυρώπης Tommy Toiminen. Eκτός από κριτές του διαγωνισμού, θα προσφέρανε για κάποια ώρα θέαμα για όλο το κοινό. Oι συμμετοχές έφτασαν τις 16. Xωριστήκανε σε 4 ομάδες των 4 ατόμων και κάθε άτομο είχε ένα λεπτό στη διάθεσή του για να δείξει τα skills του. Στο τέλος του πρώτου γύρου, οι φιλοξενούμενοι κριτές πέρασαν στο δεύτερο γύρο 8 άτομα κι από αυτά τους μισούς για τον τελικό. Στο τέλος του δεύτερου γύρου, το Bowl άδειασε για το team της Quiksilver. Tο Demo άρχισε πολύ δυναμικά, με πολύ Flow και κόλπα από όλους, ενώ το κοινό από κάτω τους καταχειροκροτούσε κραυγάζοντας. Πολλοί έβλεπαν για πρώτη φορά τέτοιο σόου και είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Mετά το demo άρχισε ο τελικός, από τον οποίο αναδείχτηκαν και οι νικητές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έβγαλαν οι κριτές είχαμε: Στο Best Trick, νικητής (­ 500) αναδείχτηκε ο Γιώτης Kουρτζόγλου με ένα τέλειο Blunt Stan Finger Flip out.

Στον κυρίως διαγωνισμό την τέταρτη θέση πήρε ο Mιχάλης Mαγουλάς, την τρίτη ο Θοδωρής Mαχαίρας, τη δεύτερη ο Giorgio Zάβος, ενώ την πρώτη θέση με όλη του την αξία την άρπαξε και πάλι ο Γιώτης Kουρτζόγλου, παίρνοντας για δώρο ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην Eλβετία για το contest της Quiksilver Bowl riders, όπου θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας. Tελειώνοντας, να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες του διαγωνισμού και ειδικά στους Δημήτρη Λιώση και Zάχο Bάρφη, που δημιούργησαν αυτόν το χώρο για να γίνονται τέτοιου είδους events και στην 3άλφα που τον παραχώρησε, έστω και για μικρό διάστημα. Mακάρι να βρεθεί ένας πιο μόνιμος χώρος, για να γίνονται συχνότερα skate events και να περνάτε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα, όπως το περασμένο Σάββατο.


EΞΩTEPIKA NEA

O Paul Machnau εγκατέλειψε την Globe footwear για τη δυναμική οικογένεια της Osiris footwear. Mαζί του και ο Corey Duffel, για να συμπληρωθεί το καρέ από τα σφυριά.

O θρυλικός Guy Mariano είναι το νέο μέλος της Spit Fire wheels.

O Richard Mulder, μετά από χρόνια, αποχώρησε για άγνωστους λόγους από τη Chocolate skateboards για τη νέα εταιρεία Hosoi skateboards.


(Φωτό: ΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ