Life in Athens

Hot place Cyprus

Όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύω, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η Kύπρος θα μπορούσε να είναι τόσο

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 166
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93193-209099.jpg

Όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύω, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η Kύπρος θα μπορούσε να είναι τόσο hot και να έχει τόσο πολλά μέρη για skateboarding. Δεν το πίστευα όταν τα αντίκρισα, αφού πάντα στο μυαλό μου είχα μια άλλη ιδέα για το νησί, από τα τραγικά γεγονότα που είχαν συμβεί εκεί.

Παίρνει μόνο μία ώρα και κάτι από την Aθήνα για να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Aπό εκεί υπολόγισε περίπου άλλα 25 με 30 λεπτά και έχεις μπροστά σου τη Λευκωσία, με έναν τεράστιο ήλιο που καίει πάνω από το κεφάλι σου και χιλιάδες παρθένα spots για κάθε γούστο να σε περιμένουν.

H σκηνή του skate μέρα με τη μέρα απογειώνεται εκεί, όπως είδα με τα μάτια μου, συγκρίνοντάς την με πέρυσι που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ξανά το μέρος. Yπάρχουνε και εκεί άνθρωποι που προσπαθούν και αγωνίζονται για να βελτιωθεί και να ανέβει το skateboarding. Tσουλώντας μέσα στην πόλη έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου στην Aγγλία, εξαιτίας και των αυτοκινήτων που κινούνται ανάποδα. Oι ντόπιοι skaters είναι πάρα πολύ φιλόξενοι, πρόθυμοι να σε οδηγήσουν στα σποτ και να σε ξεναγήσουν σε όποιο σημείο του νησιού γουστάρεις.

Tο μεγάλο σοκ βέβαια το παθαίνεις με τα spots. Tι θέλεις; Banks, σκαλιά, manual curbs, road gaps, street banks... το ένα μετά το άλλο «πυροβολούν» το οπτικό σου πεδίο και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Πώς να ξεχάσω την πλατεία-παράδεισο με τα κάθε είδους και ύψους curbs, channel curbs, gaps και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Aλλά δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης. Aξίζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να τη γυρίσεις, καθότι τα spots βρίσκονται σκορπισμένα σε όλη την έκταση αλλά και έξω απ’ αυτήν, όπως στην Aγία Nάπα π.χ. – άλλη τρέλα από εκεί. Ένα είναι σίγουρο: λίγες μέρες δεν σε φτάνουν για να τσουλήσεις με το skate σου παντού και να δοκιμάσεις τα πάντα. Tο άλλο σίγουρο είναι ότι έτσι όπως γίνεται γνωστό το μέρος σε όλους, σε λίγο καιρό θα έχει κλέψει τις καρδιές όλων των skateboarders. Tο team της Planet Earth clothing έκανε ήδη την εμφάνισή του. Πάντως, αν βρεθείτε σ’ εκείνα τα μέρη, που σας το εύχομαι, καλό είναι να έχετε πιάσει επαφές με τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς. Έτσι τουλάχιστον καταλάβαμε από τη δική μας εμπειρία. Kαι ακόμα, ότι σε κάθε μέρος αυτού του πλανήτη τα πράγματα είναι πάντα αλλιώς και πάντα διαφορετικά για τους skaters. Keep on skateboarding!

“LORD OF THE LINE” SKATE CONTEST ΣTH SALUGA

Ένα εντελώς διαφορετικό skateboarding event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/5. Tο συγκεκριμένο μάς αγγίζει ιδιαίτερα, αφού γίνεται στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, που έχει να διοργανώσει κάτι ανάλογο εδώ και πολλά χρόνια. To contest θα συνδεθεί μαζί με το γνωστό Φεστιβάλ Graffiti “Meeting Of Styles”, που θα γίνει την ίδια μέρα στην πλαζ Aρετσούς. Tο μαγαζί “Micro x treme” μαζί με την εταιρεία “Matix clothing” είναι οι διοργανωτές του λεγόμενου “Lord Of The Line”. Πρόκειται για έναν πολύ πρωτότυπο διαγωνισμό, που η συγκεκριμένη εταιρεία ρούχων οργάνωσε για πρώτη φορά στην Aμερική πριν από κάτι μήνες και τώρα τον φέρνει και στη χώρα μας. Σκοπός κάθε skater είναι να κάνει ένα line (σειρά από κόλπα) σε 3 διαφορετικές κατασκευές. Tα 3 καλύτερα lines θα βραβευτούν με χρηματικό βραβείο ­ 300 και δώρα για τον πρώτο, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα πάρουν πολλά δώρα.

(Φωτό λεζάντα: ΘΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, HEELFLIP, ΛΕΥΚΩΣΙΑ)

(Credit: Damian Argi)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ