- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτα έφτασε ένα παλιό τρόλεϊ και ένα παλιό λεωφορείο και πίσω τους έκλεισε η Πανεπιστημίου. Στο επόμενο τέταρτο βγήκαν τα τραπέζια στο δρόμο, φτιάχτηκε η αφετηρία των ποδηλάτων τα οποία έπαιρναν όλοι δωρεάν και εμφανίστηκαν οι πρώτες μαμάδες με τα ανήσυχα πιτσιρίκια. Έφτασε ο χλοοτάπητας και οι σεζ-λονγκ, οι πρόσκοποι με τις δράσεις τους, το βανάκι του Σκάι, οι ποδηλάτες, οι μουσικοί του Δήμου και οι φίλοι μας από την ATHENS VOICE.
Έφτασαν οι Atenistas και από την Πανεπιστημίου ξεκίνησαν τη δράση τους για τα εμπόδια της Αθήνας, γνωστοί και άγνωστοι, αγουροξυπνημένοι, απορημένοι, σχετικοί και άσχετοι, τελικά όλοι χαρούμενοι για την άπλα και την ησυχία, για την ελευθερία του μεγάλου δρόμου.
Όσοι ονειρεύτηκαν την κεντρική αυτή οδό της πόλης ανοιχτή στους πεζούς και τα ποδήλατα, δρόμο με δράσεις, καλλιτέχνες και ηρεμία στα ψώνια, δρόμο ζωντανό και καθαρό, το Σάββατο περπάτησαν ευτυχισμένοι σε μια Πανεπιστημίου που δεν έκλεισε για μια διαδήλωση ή επειδή αποκλείστηκε για άλλη μια φορά, αλλά για το καλό της και το καλό των κατοίκων της.
Και όσο η ώρα περνούσε όλο και περισσότεροι έφταναν να χαζέψουν τους μπρέικ ντάνσερς και τους ζογκλέρ, να δουν ζευγάρια να χορεύουν τάνγκο στη μέση του δρόμου ή να απλαύσουν έναν καφέ... Η εξοικείωση με τον ελεύθερο χώρο χρειάζεται τελικά λίγο χρόνο.
Ένας από τους πιο ωραίους δρόμους της Αθήνας για πέντε ώρες το Σάββατο μεταμορφώθηκε σε κάτι που δεν είναι ανέφικτο, ούτε ακριβό, σε κάτι βιώσιμο και ζωντανό, σε μια ανάσα που χρειάζεται προσπάθεια, διάθεση, τόλμη και οργάνωση, λέξεις άγνωστες στο γενικό μπάχαλο που επικρατεί. Υπάρχει ακόμα μια ελπίδα, πέρα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, να μετακινηθούμε και να αξιοποιήσουμε την πόλη καλύτερα, έμποροι, κάτοικοι, φορείς, ομάδες και ακτιβιστές.
Στις πέντε παρά τέταρτο μαζεύτηκε το γκαζόν, επιστρέψαμε τα ποδήλατα, τα τραπέζια μπήκαν στα μαγαζιά και το κύμα των αυτοκινήτων ξεχύθηκε βιαστικά στην Πανεπιστημίου. Σαν να μην είχε γίνει τίποτα. Ήτανε πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, αλλά να που ήτανε...
Χορηγός επικοινωνίας η AΤΗENS VOICE.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.