Life in Athens

Balcony Stories: H δημοσιογράφος Δέσποινα Καμπούρη μας μιλάει από το μπαλκόνι της

Αθηναίες διηγούνται στην Βικτωρία Γιαννάκη προσωπικές ιστορίες με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση. Σκέψεις και θέσεις που ίσως αφορούν όλες-ους μας

Βικτωρία Γιαννάκη
Βικτωρία Γιαννάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δέσποινα Καμπούρη

Balcony Stories: H δημοσιογράφος Δέσποινα Καμπούρη μιλάει στη Βικτωρία Γιαννάκη για τη ζωή και τις απόψεις της

Με λένε Δέσποινα Καμπούρη, είμαι δημοσιογράφος, είμαι 41 ετών. Είμαι χαρούμενη όταν βλέπω τα παιδιά μου χαρούμενα, όταν πετυχαίνω τους στόχους μου και όταν να υπάρχει υγεία.

Κανείς δε γεννιέται δυνατός. Δυνατό σε κάνουν οι συνθήκες της ζωής σου και οι επιλογές σου

  • Επίσης ένα παιδί μαθαίνει να είναι δυνατό από την αδιαπραγμάτευτη αγάπη που έχει πάρει από τους γονείς του. Αυτή είναι η πρώτη μορφή αποδοχής και η πιο σημαντική. Επίσης ο αθλητισμός σε κάνει δυνατό. Και δεν εννοώ σωματικά. Εννοώ ψυχικά και πνευματικά. Το βλέπω από τη μεγάλη μου κόρη που κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό το παιδί στα 11 του έχει ζήσει την πίκρα της ήττας, έμαθε να τη διαχειρίζεται, έζησε τη χαρά της νίκης και κατάλαβε ότι πρέπει να κοπιάσεις γι’ αυτή. Παλεύει κάθε μέρα για να πετυχαίνει τους στόχους τους.
  • Ένας λόγος που αγαπώ και θαυμάζω τους αθλητές είναι αυτός: παλεύουν καθημερινά για να γίνονται καλύτεροι και δεν τα διαλύουν όλα με την πρώτη ήττα. Η ζωή είναι μια αρένα, ένα γήπεδο, ένας στίβος μάχη.
Δέσποινα Καμπούρη

Πλούτος για μένα είναι οι γνώσεις, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αμοιβαία αγάπη

  • Γνώρισα πολλούς δυστυχισμένους ανθρώπους. Το μόνο που είχαν ήταν χρήματα… Τι είναι πιο σημαντικό για μένα; Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι; Να αγαπιέσαι. Η μη αμφίδρομη αγάπη πονάει πολύ και δεν αντέχεται. Το να σε αγαπούν χωρίς να αγαπάς, μπορεί να συμβεί και είναι σίγουρα προτιμότερο από το να αγαπάς χωρίς ανταπόκριση.
  • Το αύριο να γίνει καλύτερο διορθώνοντας ο καθένας από εμάς πρώτα τον εαυτό του και τα δικά του λάθη. Το κλειδί είναι η ενσυναίσθηση. Μία σχέση (φιλική, ερωτική, επαγγελματική) μπορεί να είναι αρμονική όταν υπάρχει επικοινωνία, εμπιστοσύνη και κοινοί αξιακοί κώδικες.
Δέσποινα Καμπούρη

Η μητρότητα είναι τεράστια ευλογία. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο!

  • Αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου για το ότι δεν αδίκησα ποτέ ενσυνείδητα κανέναν, δεν πάτησα επί πτωμάτων, δεν ενέδωσα σε πρόσκαιρους πειρασμούς, δε φέρθηκα ανήθικα σε κανέναν. Η αξιοπρέπεια είναι σπουδαίο πράγμα και δεν την σπατάλησα ποτέ για τίποτα. Αυτό είναι αρχή μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να πετυχαίνεις τους στόχους σου με το σπαθί σου. Καθαρά και τίμια. Και φυσικά να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια. Το μαξιλάρι μου ήταν πάντα ο μεγαλύτερος κριτής μου.
  • Είμαι ευγνώμων για όλα τα καλά που ήρθαν στη ζωή μου. Για την αγάπη που έχω πάρει. Για όλα τα δώρα που μου χάρισαν απλόχερα. Για το γεγονός ότι είμαι υγιής και εγώ και τα παιδιά μου. Για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι εργοδότες μου όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι. Για όλες τις καλές κουβέντες που έχουν πει για εμένα ακόμα και άνθρωποι που δε με ξέρουν καλά… για όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα.
Δέσποινα Καμπούρη

Είναι μέρος της καθημερινής μου ζωής να ξαπλώνω με τα παιδιά μου και να μιλάμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Εκείνες τις ώρες λέμε τα μεγαλύτερα μας μυστικά, δεν κρατάμε άμυνες. Τις μαθαίνω καλύτερα. Τις αφουγκράζομαι καλύτερα.

  • Το πιο ευγενικό πράγμα που έκανε κάποιος για μένα είναι τα μικρά καθημερινά πράγματα. Να μου δώσει κάποιος κύριος τη θέση του στην τράπεζα για να ολοκληρώσω μια συναλλαγή που είχε χρονικό deadline. Να μου εκφράσει κάποιος άγνωστος τη συμπάθεια του κάπου έξω στον δρόμο με σεβασμό και διακριτικότητα. Να μου αποκρύψει κάποιος κάτι που θα με πλήγωνε. Να με υπερασπιστεί κάποιος χωρίς να είναι μπροστά και χωρίς να μου το πει για να διεκδικήσει κάποιο credit. Να μου φέρει κάποιος έναν καφέ το πρωί χωρίς καν να το έχω ζητήσει…
  • Χαλαρώνω και δραπετεύω από την καθημερινότητα όταν παρακολουθώ βίντεο με σκυλάκια και μωρά. Επίσης ακολουθώ λογαριασμούς με πολύ ευχάριστο και θετικό περιεχόμενο. Ιστορίες με αίσιο τέλος και μόνο με θετικά κίνητρα. Όταν είμαι στρεσαρισμένη μπαίνω στην κουζίνα μαγειρεύω και κάνω πολλές δουλειές για να μην προλαβαίνω να σκεφτώ κάτι αρνητικό. Επίσης με χαλαρώνει πολύ το να πλένω τα πιάτα και να βλέπω τένις.
Δέσποινα Καμπούρη

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στις γυναίκες είναι να συνεχίσουν να είναι δυνατές, ατρόμητες, υπέροχες, μοναδικές και να μη σκορπίζονται. Είναι πολύτιμες! Επίσης να αγαπιούνται. Οι γυναίκες όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους είναι ανίκητες!

Πέρασες καλά στο balconystory; Θα το πρότεινες και σε άλλες γυναίκες; Υπέροχα! Φυσικά!

Περισσότερες ιστορίες γυναικών στο @balconystories.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ