Life in Athens

Τι είναι όλα αυτά τα λουκέτα που βλέπουμε κρεμασμένα παντού στην πόλη;

Όλα τα είχε η Αθήνα, μόνο τα αστικά μπρελόκ της έλειπαν για να συμπληρωθεί το παζλ της κακογουστιάς

Λιάνα Μαστάθη
Λιάνα Μαστάθη
ΤΕΥΧΟΣ 900
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κλειδοκράτορες των Αirbnb

Αirbnb: Οι «έξυπνες» κλειδοθήκες για την παροχή πρόσβασης στα σπίτια

Τι είναι αυτά τα περίεργα κουτάκια που έχουν φυτρώσει στο κέντρο της Αθήνας;

Αν δεν μένεις στο κέντρο μπορεί και να μην τα έχεις δει ποτέ. Αν είσαι λίγο παρατηρητικός τα έχει πάρει το μάτι σου, αλλά και πάλι δεν είσαι σίγουρος για τη χρησιμότητά τους. Μοιάζουν με κλειδαριές, αλλά τι κλειδώνουν; Ποδήλατα; Μηχανάκια; Ρολλά; Πατίνια;

Βασικά δεν κλειδώνουν τίποτα, αλλά «κυοφορούν» κλειδιά...

Οι κλειδοκράτορες των Αirbnb

Οι «έξυπνες» κλειδοθήκες των Αirbnb

Είναι οι «έξυπνες» κλειδοθήκες, μία νέα εφεύρεση καθόλου καινοτόμα ή έξυπνη, σίγουρα όμως χρήσιμη και βολική για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή μάλλον καταλυμάτων, για να είμαστε πιο ακριβείς, Αirbnb. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Airbnb έχουν μια νέα, πιο ευέλικτη λύση για την παροχή πρόσβασης στους επισκέπτες τους. Αντί να τρέχουν να παραδώσουν τα κλειδιά, λένε στον πελάτη πού θα βρει το κουτί.

Στον τρελό κόσμο του Αirbnb που οι επισκέπτες έρχονται και εξαφανίζονται σαν πρωταγωνιστές σε reality, οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να τους περιμένουν να τους υποδεχθούν, και έχουν αναθέσει την αποστολή αυτή στα κουτάκια που περιέχουν τα κλειδιά του σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρει ο τουρίστας είναι ο κωδικός που του δίνει πρόσβαση στη κλειδοθήκη.

Οι κλειδοκράτορες των Αirbnb

Συνήθως τα κουτιά αυτά τοποθετούνται στην είσοδο της πολυκατοικίας, δίπλα στα κουδούνια. Κι εδώ μπαίνουν στην εξίσωση οι υπόλοιποι ένοικοι! Μπορεί να μην μπορούν να αποτρέψουν τη χρήση διαμερισμάτων μέσω Αirbnb, αλλά μπορούν να απαγορεύσουν την τοποθέτηση των κουτιών στην είσοδο. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό τα περίφημα κουτάκια ξαμολιούνται στη γειτονιά και κρεμιούνται όπου βρεθεί κάγκελο. Στο χώμα, στις προσόψεις καταστημάτων, σε σωλήνες, σε τέντες... οι επιλογές από ό,τι φαίνεται είναι πάμπολλες – ανθίζει η ευρηματικότητα των ιδιοκτητών.

Οι κλειδοκράτορες των Αirbnb

Άπειρα κουτάκια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια ξεφυτρώνουν σε όλη την περιοχή δημιουργώντας ένα δυστοπικό τοπίο που υποδηλώνει και ορίζει την περιοχή ως τουριστική.

Μαθαίνεις να ζεις ανάμεσά τους και δεν τα προσέχεις καν, μέχρι που τα φωτογραφίζεις. 

Οι κλειδοκράτορες των Αirbnb

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ