Life in Athens

Dark Days Tattoo: Πρώτη επίσκεψη στο νέο spot της Λεωφόρου Αμαλίας

Οι Brone, Remejjo, Deekay, Dimitris V και Nat μας υποδέχτηκαν και παρουσιάζουν τον καινούργιο χώρο για tattoo και piercing

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dark Days Tattoo: Ο νέος χώρος για τατουάζ και piercing στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32.
© Πέτρος Νικόλτσος

Dark Days Tattoo: Ο νέος χώρος για τατουάζ και piercing στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32.

Όσοι έχουν τατουάζ κι αποκτούν κάποιο καινούργιο, έμαθαν από την ευρύτερη tattoo σκηνή για τα «αποκαλυπτήρια» του Dark Days Tattoo στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32, το φετινό Μάιο. Μια δεμένη παρέα tattoo artists κι ένας piercer που έχτισαν τα τελευταία χρόνια τη φήμη τους με τα αναγνωρίσιμα «χτυπήματα» και τα σχέδια που έχουν παρουσιάσει σε conventions (ένα παράδειγμα είναι το πιο ρεαλιστικό πορτρέτο Joker με τον Heath Ledger). Ανταλλάσσοντας τις πρώτες συστάσεις με το κοινό, το δύσκολο φετινό καλοκαίρι, το crew του Dark Days Tattoo δεσμεύτηκε από την πρώτη μέρα που άνοιξε για ένα πράγμα: ότι τα τατουάζ και τα τρυπήματα πραγματοποιούνται σε ένα πεντακάθαρο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Μαύρα και γκρι ρεαλιστικά, λεπτές γραμμές, ιαπωνικά, old school αμερικανιές, «ακουαρέλες», αποκτούν τη θέση που ο καθένας επιθυμεί στο σώμα του.

Οι Brone, Remejjo, Deekay, Dimitris V και Nat μας υποδέχτηκαν στο νέο spot που απέκτησε η Αθήνα για τη δερματοστιξία και ανάμεσα σε φωτογραφίσεις, πόζες, μούτες, χαμόγελα, καφέ και τσάι, μας έδωσαν πρακτικές, προσωπικές αλλά και φιλοσοφικές απαντήσεις για μια τέχνη που οι απαρχές της μετρούν πάρα πολλά χρόνια.

Dark Days Tattoo: Ο νέος χώρος για τατουάζ και piercing στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32.
© Πέτρος Νικόλτσος

Dark Days Tattoo: Ο tattoo artist Brone μιλάει για τον νέο χώρο για το τατουάζ στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Αναλαμβάνοντας το lead κομμάτι της συζήτησης ο Brone aka Λάζαρος Πασιάς εξηγεί πώς προέκυψε το Dark Days Tattoo σαν χώρος και επιγραφή. Το στιλ του κατατάσσεται σε realistic big με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις έντονες αντιθέσεις στα σχέδιά του.

«Είμαι άνθρωπος που κάθε δυσκολία και εμπόδιο στη ζωή μου τα θεωρώ μαθήματα ζωής με ιδιαίτερη αξία. Έτσι λοιπόν επιθυμώ να τα συμβολοποιώ, να τους δίνω όνομα. Το Dark Days Tattoo βγήκε από τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στη ζωή μου για να θυμάμαι ότι ακόμα και σε μαύρες μέρες, προσπαθώντας βγαίνει κάτι καλό, ένα άνθος μετά από γερή μπόρα».

«Η πρώτη μου επαφή ήταν σε ηλικία των 16 οπότε και έκανα το πρώτο μου tattoo χωρίς φυσικά να είμαι υποψιασμένος ότι αυτό στο μέλλον θα γίνει το κομμάτι μου, η δουλειά μου, το κουράγιο μου» απαντά χαρακτηριστικά όταν του ζητείται να θυμηθεί την πρώτη του επαφή με τον χώρο της δερματοστιξίας. Και πότε κατάλαβε ότι θα αφιερωθεί στο tattoo; «Όταν για πρώτη φορά έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, τότε κατάλαβα ότι θέλω να το κυνηγήσω παραπάνω» εξηγεί.

«Μ’ αρέσουν όλα τα tattoo, το κάθε στιλ έχει την ομορφιά του και με εξιτάρει ο υγιής ανταγωνισμός» είναι η πρώτη του απόκριση στην ερώτηση για τις τάσεις και το challenge. Προσθέτοντας πως «το challenge του tattoo δεν είναι μονοδιάστατο. Αφορά τόσο στη διαρκή προσπάθεια, στο να μη ματαιώνεσαι αλλά να λες την επόμενη φορά θα βγει ακόμα καλύτερα».

Dark Days Tattoo: Ο νέος χώρος για τατουάζ και piercing στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32.
© Πέτρος Νικόλτσος

Χρώμα ή μονοχρομία; Συν και πλην; «Το πλεονέκτημα που έχει το χρώμα είναι ότι κάνει το tattoo εκτός από άρτιο, και θεαματικό. Το πλεονέκτημα του μονόχρωμου είναι ότι διατηρείται σχεδόν άθικτο για χρόνια. Εγώ προτιμώ το black and grey και ασχολούμαι αποκλειστικά με τον ρεαλισμό» εξηγεί.

«Το πρώτο tattoo που χτύπησα πάνω μου ήταν μια λέξη - ατάκα από αγαπημένη ταινία και μου το έκανε ο Άλεξ, φίλος και συνάδελφος. Το πρώτο tattoo που χτύπησα σε άλλον ήταν κάτι γράμματα σε έναν φίλο ο οποίος με παρότρυνε να ξεκινήσω» θυμάται.

Πώς συνεργάζεται με τους πελάτες σε σχέδια και ιδέες; Παίζει λίστα αναμονής; «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για την άριστη συνεργασία με τον πελάτη, απαραίτητη είναι η συζήτηση πάνω στις προτιμήσεις του και στη συνέχεια προτείνω μια ιδέα βασισμένη τόσο στα γούστα του πελάτη μου χωρίς όμως να ξεφύγω από το στιλ μου. Υπάρχει λίστα αναμονής και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει κάποιος το ραντεβού του είναι η άμεση επικοινωνία διά ζώσης. Εναλλακτικά υπάρχει το mail του μαγαζιού και το τηλέφωνο».

«Πέρα από τα διάφορα conventions της Ευρώπης που είναι εμπειρία δυνατή, θα ξεχωρίσω το Athens Tattoo Convention, στο οποίο κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να δουν όλοι τη δουλειά μας και φυσικά να περάσουμε όμορφα με γνωστούς και φίλους…  Η περηφάνια είναι κάπως εγωιστικό συναίσθημα. Σίγουρα νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, τόσο αισθητικά όσο και επαγγελματικά με πολλά σχέδια, ιδιαίτερα με αυτά που προέρχονται από free hand» απαντά για τα events που έχουν βρεθεί και τα σχέδια που τους κάνουν περήφανους.

Dark Days Tattoo: Ο νέος χώρος για τατουάζ και piercing στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 32.
© Πέτρος Νικόλτσος

Μπορούμε να μιλούμε για ελληνική σκηνή στο tattoo ή όχι; «Εννοείται» απαντά στα καπάκια ο Brone. «Η Ελλάδα έχει εξαιρετικό επίπεδο στη δερματοστιξία που είναι “πολυφωνική” και φαίνεται να συνεχίζει να ανεβαίνει» απαντά σηκώνοντας το χέρι του ψηλά.

«Η επιμονή μου να τελειοποιώ την τεχνική μου και να ικανοποιώ τον πελάτη μου στο βέλτιστο, θεωρώ ότι με έχει βελτιώσει» απαντά μετά από λίγη σκέψη στη σχετική ερώτηση.

«Μου αρέσουν τα dark σχέδια στα κρανία, τα πορτρέτα και τα ζώα» απαντά καπάκια χωρίς να τον ρωτήσω.

Τατουάζ και λάθη, μια μεγάλη συζήτηση με πολλές ερωτήσεις. Η πρώτη και ίσως πιο σημαντική. Πώς διορθώνεται ένα λάθος; «Υπάρχουν σχέδια που δύσκολα διορθώνονται. Υπάρχουν όμως και σχέδια που μπορούν να καλυφθούν με ένα μεγαλύτερο tattoo» ξεκαθαρίζει χωρίς να πουλάει παπά. Πριν αποχαιρετιστούμε, εκείνοι για να συνεχίσουν με τα ραντεβού που τους περιμένουν κι εμείς για να επιστρέψουμε στα γραφεία της Athens Voice, λέμε ταυτόχρονα, «τα λέμε ξανά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ